Rusya'da sandık sonuçları açıklandı! Putin'den bir seçim zaferi daha!

Rusya Devlet Başkanlığı seçimini, sandık çıkış anketine göre oyların yüzde 87,8'ini alan Vladimir Putin kazandı. Putin, en yakın rakibine yüzde 83,1 oy fark attı.

GİRİŞ 17.03.2024 21:17 GÜNCELLEME 18.03.2024 09:35
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

Son dakika Rusya haberleri: Rusya Devlet Başkanlığı seçimini, sandık çıkış anketine göre oyların yüzde 87,8'ini alan Vladimir Putin kazandı.

Rusya'da sandık sonuçları açıklandı! Putin'den bir seçim zaferi daha!

PUTİN, BEŞİNCİ SEÇİM ZAFERİNİ ELDE ETTİ

2000 yılının Mart ayında yapılan seçimle Rusya Devlet Başkanı seçilen Putin, 24 yıl içinde girdiği beşinci seçimde de galip ayrıldı.

SEÇİM SONUÇLARI

Rusya Merkez Seçim Komisyonuna göre, Rusya Federasyonu’nda üç gün süren devlet başkanlığı seçimi, ülkenin en batısındaki Kaliningrad bölgesinde Moskova saati ile 21.00’de sandıkların kapanmasıyla sona erdi.

Rusya'da sandık sonuçları açıklandı! Putin'den bir seçim zaferi daha!

PUTİN EN YAKIN RAKİBİNE 83,1 PUAN FARK ATTI

Ülke genelinde 80’den fazla bölgede gerçekleştirilen seçimler, hem sandık başında hem de uzaktan elektronik ortamda yapıldı.

Uzaktan oylama işlemi Moskova dahil toplam 29 bölgede gerçekleştirildi.

Komünist Parti’den Nikolay Haritonov yüzde 4,7, Yeni İnsanlar Partisi’nden Vladislav Davankov yüzde 3,6, Liberal Demokrat Parti’den Leonid Slutskiy yüzde 2,5 oy aldı. Yüzde 1,4 oy ise geçersiz sayıldı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 150
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Uzay projeleri geliştirilmesinde Elon Musk SpaceX , Rusya Uzay Ajansı , Japon Uzay Ajansı ve Çinlilerin teknolojik imkanları ve tecrübelerinden yararlanabiliriz .
    Cevapla
  • israfil çengel 1 ay önce Şikayet Et
    PUTİN i gerçekten türk halkı çok seviyor sözüne bağlı mert.Amerike ve Avrupa kaypakben ne ABD için nede AB için savaşmam Rusya bizim için daha güvenli müttefik.Putin i kuyluyorum.
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler , Bu yeni dönemde büyük projeler konuşulur ve gerçekleştirilir . Trakya'da enerji terminali kurulması , Trans Kafkasya - Türkiye demiryolu inşası , Nükleer Santraller inşası , Şangay İşbirliği Örgütü ve BRICS üyeliği , Dolar Hegemonyasının kırılması ve Afrikanın sömürüden kurtarılması , ticaret hacminin artırılması , ortak para transfer sistemi gibi konular ele alınır .
    Cevapla
  • israfil çengel 1 ay önce Şikayet Et
    PUTİN in seçilişini kutluyorum.
    Cevapla
  • M.D. 1 ay önce Şikayet Et
    Gözlemci kardeşimizin yorumlarına tamamen katılıyorum evet biz reisimizi %85 %90'la seçmemiz gerekirdi çünkü o bir dünya lideri bunu Putin bile onayladı biz halk olarak Rusya'nın bu seçimine bakıp ibret almalıyız ne kadar ülkemizin diğer yarısının hata içerisinde olduğunun farkına varmasını diliyorum İNŞALLAH ,ALLAH ,hidayet versin birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin,AMİN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'