Putin'den Navalny'nin ölümüyle alakalı ilk açıklama: Hayat işte

Rusya'da seçimleri kazanarak yeniden "Devlet Başkanı" seçilen Vladimir Putin, hapishanede ölen rakibi Aleksey Navalny ile ilgili sessizliğini bozdu. Putin, "Ne yapalım hayat, olan oldu." ifadesini kullandı.

GİRİŞ 18.03.2024 11:52 GÜNCELLEME 18.03.2024 12:19

Rus muhalefetinin en önemli ismi olan Aleksey Navalny, geçen ay hapishanede ölmüş, destekçileri ölümden Putin yönetimini sorumlu tutmuştu. Kremlin ise muhalif ismin doğal nedenlerden öldüğünü savunmuştu.

Almanya'da zehirlenme şüphesiyle uzun süre hastanede yattıktan sonra Rusya'ya dönen Navalny, 2021'den bu yana ülkenin ücra bir bölgesinde hapishanede tutuluyordu. Muhalif liderin hapiste işkence gördüğü ve zehirlendiği iddiaları da gündem olmuştu.

"TAKAS EDİLMESİNİ ONAYLAMIŞTIM AMA HAYAT İŞTE"

Putin, Navalny'nin ölümüyle ilgili ilk defa konuştu. "Üzücü bir olay." ifadelerini kullanan Putin, Navalny'nin esir takası kapsamında bırakılmasına onay verdiğini de açıkladı.

Rusya lideri, "Konuştuğum kişi daha lafını bitirmeden onay verdiğimi söyledim. Tek bir şartım vardı: Bir daha geri gelmeyecekti. Ama işte ne yapalım hayat. Olan oldu. Böyle şeyler olunca elinizden bir şey gelmiyor." dedi.

Putin, Navalny'nin kiminle takas edileceğini belirtmedi ama bu kişileri "Batı ülkelerinde parmaklıklar ardında olan bazı insanlar" olarak tanımladı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! CANLI
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti