Güney Kore: Kim Jong-Un'un halefi kızı olacak

Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü Koo Byoung-sam, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kızı Kim Ju-ae'nin, babasının "halefi" olma ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

GİRİŞ 18.03.2024 14:18 GÜNCELLEME 18.03.2024 14:18
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü Koo Byoung-sam, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kızı Kim Ju-ae'nin, babasının "halefi" olma ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Yonhap'ın haberine göre Bakanlık Sözcüsü Koo Byoung-sam, günlük basın toplantısında, Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) Kim'in, kızıyla çiftlik ziyaretine ilişkin haberini değerlendirdi.

"REHBERLİK EDEN BÜYÜK KİŞİLER"

KCNA'nın, Kim Ju-ae'yi nitelerken kullandığı ifadenin değiştiğine işaret eden Koo, haberde Kim Jong-un ile kızı için "rehberlik eden büyük kişiler" ifadesinin kullanıldığını belirtti.

PROTOKOL SEVİYESİ İPUCU VERDİ

Koo, bu ifadenin "Kuzey'in liderlerini" nitelerken kullanıldığını savunarak "Kuzey Kore'nin resmi medyasında kullanılan ifadelere ve protokol seviyesine bakılırsa Kim Ju-ae'nin (Kuzey'in) halefi olması ihtimali göz ardı edilemez." dedi.

Kuzey Kore liderinin kızı Kim Ju-ae, Kasım 2022'den bu yana çok sayıda askeri etkinliğe katıldı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 14
  • BAMSI BEYREK 1 ay önce Şikayet Et
    Ula Kim abi hele bir düğmeye basasın ABD KİM vurduya gide hele
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Adam gibi adam
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 ay önce Şikayet Et
    enişte her kimse yaşadı be
    Cevapla
  • Hatice 1 ay önce Şikayet Et
    Bence tam tersi.her an kim vurdular gidebilir
    Cevapla
  • erdem değer 1 ay önce Şikayet Et
    adam en azından ülkesini işgale istilaya açmıyor. hatta turist bile kabul etmiyor. düşünsenize kuzey koreye 12 milyon suriyelinin elini kolunu sallayarak girdiğini! düşünemiyorsunuz değil mi?
    Cevapla
  • Remzioğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Kuzey Kore'nin kaç tane komşusu var, stratejik önemi nedir, tarihteki önemi nedir biliyor musun ?
    Cevapla
  • Harun 1 ay önce Şikayet Et
    Muhacir nedir? Ensar nedir? Anlamlarini araştır.suriyeliyi evinimi açtın.bir tas çorbami ikram ettin.sen nasıl müslümansın
    Cevapla
  • Hadi Oradan 1 ay önce Şikayet Et
    Algı yapma. Adam kendi sömürdüğü halkının gözü açılmasın, sonra demokrasi talep edince saltanatı kalkar diye ülkesini dış dünyaya kapatıyor. Tabi senin gibiler de her şeyi ajite ettiği gibi bu durumu da ajite edip hükümete çemkirme vesilesi yapıyor. Çatlasanız da patlasanız da, eliniz böğrünüzde kalsa da bu ülke ne fetöye ne pekakaya ne satılmış kuklalara kalmayacak inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    adamın kralı yak dünyayı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!