Haaretz iddiası: Müzakereler doğrudan Sinvar ile yapılacak

Haaretz gazetesi, İsrail'in ateşkes ve esir takasına ilişkin müzakereleri doğrudan Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ile yapacağını öne sürdü.

Haaretz iddiası: Müzakereler doğrudan Sinvar ile yapılacak
Haaretz iddiası: Müzakereler doğrudan Sinvar ile yapılacak
GİRİŞ 18.03.2024 13:59 GÜNCELLEME 18.03.2024 16:06
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Haaretz gazetesi, İsrail'in ateşkes ve esir takasına ilişkin müzakereleri doğrudan Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ile yapacağını öne sürdü.

Gazetenin haberinde, esir takasına ilişkin müzakerelerin arabulucular olmaksızın doğrudan Gazze'de bulunduğu tahmin edilen Sinvar ile yürütüleceği iddia edildi.

Haberde, Hamas'ın Gazze'deki lideri Sinvar ile esir takası müzakerelerinin en az 2 hafta sürmesinin beklendiği, ateşkes ve esir takasına ilişkin öneriler üzerinde yapılan değişikliklerin onaylanmasının ise 24 ila 36 saat sürebileceği belirtildi.

MOSSAD BAŞKANI DOHA'YA GİDİYOR

Haaretz gazetesi ayrıca, Mossad Başkanı David Barnea liderliğindeki heyetin esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin müzakerelerin yeni turu için bugün Katar'ın başkenti Doha'ya gideceğini kaydetti.

İsrail heyetinde, İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar ve İsrail ordusunda kaçırılan ve kayıp kişiler dosyasının sorumlusu Nitzan Alon'un de yer aldığı belirtildi.

Hamas, 14 Mart'ta, İsrail ile ateşkes ve esir değişimi mutabakatına ilişkin teklifi Katar ve Mısır'daki arabuluculara ilettiklerini duyurmuştu.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada ise Hamas'ın son teklifindeki taleplerinin "akıl dışı" olduğu savunulmuştu.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23
  • Morelli 1 ay önce Şikayet Et
    Bu zionist ajanlari katarda gebertilmeli tam zamani hepsini parcalayin
    Cevapla
  • Yurt 1 ay önce Şikayet Et
    Bu sinvar ajan olmasın doĝrudan dedeĝine göre başka şahitlerde olmadan teminat alınmadan şahitler huzurunda olmadan yapılan anlaşma şüpheli anlaşmadır dikkat hamasında icinde ajanlık yapanlar oldu söyleniyor sinvar ajan olabilir bütün yetkiler bu adama verilmemeli
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yarabbim sen bizleri affet KAHHAR sıfatınla bu Amerika ve İsrail i ve zalimleri kahreyle kahreyle kahreyle yarabbim Çocukların bedduası tutsun inşallah hepsini
    Cevapla
  • ALP-AY 1 ay önce Şikayet Et
    Allah bu ramazan ayının hürmetine zülm yapan siz siyonist yahudileri kahru perisan etsin.
    Cevapla
  • Tribün 1 ay önce Şikayet Et
    Katar bu katil sürüsü alçak mossad itlerini reddetmeli!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası Başkanı'ndan açıklama: Kesinlikle izin vermeyeceğiz
Dünya İsrail'e bilendi! Türkiye'nin uyguladığı ambargo domino etkisi yaratabilir!