İsrailli Bakan Katz: Borrell İsrail’e saldırmayı bırakmalı

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Gazze’ye kara, hava ve denizden yardımlara ‘izin verdiklerini’ belirterek, “AB Dışişleri Bakanı Josep Borrell'in İsrail'e saldırmayı bırakmasının zamanı geldi” dedi.

İsrailli Bakan Katz: Borrell İsrail’e saldırmayı bırakmalı
İsrailli Bakan Katz: Borrell İsrail’e saldırmayı bırakmalı
GİRİŞ 19.03.2024 09:50 GÜNCELLEME 19.03.2024 10:00

İsrail Avrupa Birliği'ne seslendi. İsrail'in yıllardır Filistin'e saldırılarını göz ardı ederek kendilerine saldırılmasının bir an önce son bulmasını söylediler.

'GAZZE'YE YARDIM ETMEK İSTEYEN HERKESE İZİN VERİYORUZ'

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, yaptığı açıklamada, “İsrail, yardım etmek isteyen herkesin Gazze'ye kara, hava ve deniz yoluyla kapsamlı insani yardım ulaştırmasına izin veriyor. Hamas'ın yardım konvoylarını şiddet kullanarak engellemesine ve UNRWA'nın onlarla işbirliği yapmasına rağmen biz ısrar ediyoruz. AB Dışişleri Bakanı Josep Borrell'in İsrail'e saldırmayı bırakmasının ve Hamas'ın suçlarına karşı meşru müdafaa hakkımızı tanımasının zamanı gelmiştir” dedi.

'İNSAN YAPIMI AÇLIK'

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Borrell, Dış İlişkiler Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Gazze halkının ‘insan yapımı bir açlıkla’ karşı karşıya olduğunu ve bunu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yaptığını belirtmişti.

Gazze’ye yardım için tüm yolların açılmasını ve İsrail’in yardımların geçişine izin vermesi gerektiğini söyleyen Borrell, “Gazze'de artık kıtlığın eşiğinde değiliz, binlerce insanı etkileyen bir kıtlık durumundayız” ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti