CHP'deki kriz Yunan basınında: İmamoğlu'nu yaktı

Para sayma görüntülerini haberleştiren Yunan medyası; söz konusu durumun CHP'yi rüşvet suçlamalarıyla karşı karşıya bıraktığını, savcıların paranın kaynağını bulmaya çalıştığını ve görüntülerin İmamoğlu'nu "yaktığını" yazdı.

CHP'deki kriz Yunan basınında: İmamoğlu'nu yaktı
CHP'deki kriz Yunan basınında: İmamoğlu'nu yaktı
GİRİŞ 19.03.2024 11:49 GÜNCELLEME 19.03.2024 12:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği ifade edilen para sayma görüntüleri, Türkiye gündemine bomba gibi düştü. CHP, paranın il başkanlığı binasının satın alınmasıyla ilgili olduğunu belirtti.

Söz konusu görüntüler, Yunanistan'da da yankı uyandırdı. Para sayma anlarının, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu "yaktığı" belirtildi.

Yunanistan'ın en çok okunan gazetelerinden Kathimerini, İBB Başkanı İmamoğlu'nun paranın kötü amaçlarla kullanıldığı yönündeki iddiaları yalanladığını, videonun seçimlerden önce kendisini devirmeye çalışan muhaliflerin bir girişimi olarak ortaya çıktığını söylediğini aktardı.

CHP'nin rüşvet suçlamalarını reddettiği kaydedilen haberde, Türk savcıların 15 milyon TL tutarındaki paralarla ilgili görüntüleri incelediği, paranın kaynağını bulunmaya çalıştığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Seçim, kirli bir hal almaya başladı. 31 Mart'ta milletimiz planların hesabını soracaktır." şeklindeki açıklamasına da yer verilen haberde, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un, savcıların paranın kaynağını bulmayı hedeflediğini söylediği bildirildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    yunanda ekodan ümidini kesti...
    Cevapla
  • CESUR 1 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan İSTANBUL'DA Yapılacak Olan Yerel Seçimlerle Niye Bu Kadar Yakından İlgileniyor.!!! ??????
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 1 ay önce Şikayet Et
    yunanli yunanliyi takip eder..
    Cevapla
  • Efgan24 1 ay önce Şikayet Et
    Chpkk da ki krize en çok yunanlılar üzülmüştür.
    Cevapla
  • Mizah 1 ay önce Şikayet Et
    Bu işten papaz çok puan kaybedecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...