İsrail Refah'ta saldırı başlattı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine "herhangi bir duyuru yapmadan ve kimseden izin beklemeden" saldırı başlattığını açıkladı.

GİRİŞ 19.03.2024 13:47 GÜNCELLEME 19.03.2024 15:54
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

 Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine "herhangi bir duyuru yapmadan ve kimseden izin beklemeden" saldırı başlattığını açıkladı.

İSRAİL TEPKİ ÇEKMEMEK İÇİN OPERASYONU DUYURMADI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi’nin kuzeyinden ve merkezinden milyonlarca yerinden edilmiş insanın bulunduğu kentin işgal edilmemesine ilişkin uluslararası uyarılara aldırış etmeden Refah kentine düzenlediği kanlı hava saldırıları ile sistematik yıkıcı operasyonlarını şiddetle kınıyor." ifadesine yer verildi.

İZİN BEKLEMEDEN SALDIRI BAŞLATTILAR

Açıklamada, İsrail’in dün akşam itibariyle Refah'a yıkıcı bir hava saldırısı başlattığı ve çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğine dikkat çekilerek, "İsrail, Refah kentine yönelik saldırısını başlattı ve uluslararası tepkilerden kaçınmak için bunu duyurmadı ve kimsenin iznini de beklemedi." denildi.

ULUSLARARASI ÇAĞRILARA KULAK TIKADI

İsrail’in Refah kentine sığınmış bir milyondan fazla insanın hayatını hiçe saydığı ve uluslararası çağrıları hafife aldığı vurgulanan açıklamada, bu saldırıların ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Suudi Arabistan ve Mısır’a düzenleyeceği ziyaretle aynı zamana denk geldiğine işaret edildi.

İsrail savaş uçaklarının, dün gece Refah kentinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 14 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden 15 Mart’ta yapılan açıklamada, Netanyahu'nun Refah kentinin güneyine muhtemel bir askeri operasyon planını onayladığı duyurulmuştu.

İSRAİLLİ BAKANDAN KAN DONDURAN AÇIKLAMA

İsrail Tarım Bakanı Avi Ditcher, ordunun Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin sığındığı Refah kentine kara saldırısı başlatacağını ve "başka bir seçenek olmadığını" ileri sürdü.

Ditcher, İsrail'deki bir radyoya yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a olası kara saldırısına değindi.

Hamas'ın hava saldırılarıyla "yok edilemeyeceğini" söyleyen Ditcher, kara saldırılarına alternatifin sadece Hollywood filmlerinde mevcut olduğu yorumunda bulundu.

Ditcher, İsrail ordusunun Refah'a kara saldırısı başlatacağını dile getirerek başka bir seçenek olmadığı iddiasına bulundu.

KATAR: SALDIRILAR MÜZAKERELERİ OLUMSUZ ETKİLER

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin sığındığı Refah kentine yönelik saldırısının İsrail ile Hamas arasında esir takası anlaşmasına varılmasına yönelik müzakereleri olumsuz etkileyeceğini belirtti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 127
  • Kürt oğlu Kürt 1 ay önce Şikayet Et
    yahudi tereüst ün sonu yaklaşıyor kâfir Yahudiler sonunuz geldi hepiniz geberecek siniz yahudi itleri lanetliyurz yaşasin Hamas gebertin Yahudileri yaşayan Kürtler haması kardeşliği geber ABD Yahudiler Ermeniler çeteleri
    Cevapla
  • Korkuluk Cumh. 1 ay önce Şikayet Et
    Özellikle İslam ülkeleri başta olmak üzere, tüm ülkelerin başına yerleştirdikleri bostan korkulukları sayesinde son derece rahat davranıyorlar.
    Cevapla
  • byx68 1 ay önce Şikayet Et
    Bizde bu korkak müsliman ülkeleri olduktan sonra bu bize müstehak.
    Cevapla
  • Gerçek akıncı 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in ve İsrail ordusunun toplu şekilde haritadan silinmesinin zamanı geldi ???
    Cevapla
  • Rba 1 ay önce Şikayet Et
    Bu utanç ve acziyet islam alemine yeter!...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması