Ta Nea: Mısır, İskenderiye Limanı'nı Türkiye'ye satabilir

Yunan basınından Ta Nea gazetesi, Türkiye'nin Mısır ile liman anlaşması yapabileceği iddiasını ortaya attı. Gazete haberi, "Mısır, İskenderiye Limanı'nı Türkiye'ye satacak mı?" başlığıyla yayımladı.

Ta Nea: Mısır, İskenderiye Limanı'nı Türkiye'ye satabilir
Ta Nea: Mısır, İskenderiye Limanı'nı Türkiye'ye satabilir
GİRİŞ 20.03.2024 14:39 GÜNCELLEME 20.03.2024 14:39

Ekonomik çıkmazda olan Mısır, tatil beldesi Ras El-Hikma bölgesini 22 milyar dolara Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) devretmişti. Bu gelişmeyi hatırlatan Yunan Ta Nea gazetesi, benzer bir anlaşmanın Türkiye ile de imzalanabileceğini öne sürdü. Ta Nea, böyle bir anlaşmanın Mısır ile sınırlı kalmayabileceğini, Türkiye'ye diğer Afrika ülkeleriyle de yeni ticari ve ekonomik fırsatlar sunabileceğini belirtti. Gazete bu görüşünü desteklemek için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kıtada başlatılan diplomasi atılımını örnek gösterdi.

Türkiye son yıllarda Afrika Kıtası'nda 26 büyükelçilik açtı. Ayrıca Türk iş dünyasının, Afrika'daki projelerinin toplam değeri 85,5 milyar doları aştı.

Yunan gazetesi, geçen ay Türkiye ile Somali arasında imzalanan tarihi anlaşmayı da hatırlattı. O anlaşma kapsamında Somali, karasularını koruma yetkisini 10 yıllığına Türkiye'ye verdi. Ta Nea, "Türk donanmasının Kızıldeniz, Aden Körfezi ve Basra Körfezi'nde kalıcı varlık kazanmaya başlamasını öngören bir planının devreye girdiği açık." ifadesine yer verdi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı