Biden'a Gazze siteminde bulunmuştu: İrlanda Başbakanı istifa ediyor

İrlanda'da Başbakan Leo Varadkar istifa edeceğini açıkladı. Parti liderliğinden istifa ettiğini duyuran 45 yaşındaki siyasetçi, halefi görevine başlar başlamaz başbakanlıktan da ayrılacağını bildirdi

GİRİŞ 20.03.2024 16:30 GÜNCELLEME 20.03.2024 17:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar görevinden istifa edeceğini duyurdu.

İrlanda'da 2017'den bu yana Fine Gael partisinin genel başkanlığını yürüten 45 yaşındaki Varadkar, başkent Dublin'de yaptığı açıklamada, ülkesine liderlik ettiği süreyi "hayatının en tatmin edici dönemi" olarak tanımladı.

"HEM KİŞİSEL HEM SİYASİ"

İki kez İrlanda Başbakanı olarak görev yapan Varadkar, görevini bırakma nedenlerinin "hem kişisel hem de siyasi" olduğunu söyledi.

İrlanda Başbakanı'ndan Biden'a Gazze sitemiİrlanda Başbakanı'ndan Biden'a Gazze sitemi

Parti liderliğinden istifa ettiğini kaydeden Varadkar, halefi görevine başlar başlamaz başbakanlık görevinden de istifa edeceğini bildirdi.

Konuşması sırasında duygulanan Varadkar, "Görevde geçirdiğim 7 yılın ardından artık bu iş için en uygun kişi olduğumu düşünmüyorum" dedi.

İrlanda'da 2017'de başbakanlık görevini üstlendiğinde 38 yaşında olan ve ülkesinin en genç başbakanı unvanına sahip olan Varadkar, görevinden istifası sonrası parlamento üyesi olarak kalmaya devam edecek.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Kul insan 1 ay önce Şikayet Et
    İngiltere kralının baş olduğu ülkelerde karışıklık asla bitmez. İngliz kraliyet ailesinin biran önce silinip tarihin çöp kutusuna atılmalıdır. Sinsice İslam'a Müslümanlara karşı savaşıyor ve milyonlarca masumları katlettiler. Her şey kayıt altına alınıyor.
    Cevapla
  • gardass 1 ay önce Şikayet Et
    şunlar kadar olamadık olmadılar islam ülkeleri
    Cevapla
  • nasılya 1 ay önce Şikayet Et
    bunadmalar için siyaset kısa süreli yapılacak bi iş, bizde ise ömür boyu
    Cevapla
  • İshak Albayrak 1 ay önce Şikayet Et
    Demek ki onlarda başbakan bakan olunca hızlıca köşe dönülmüyor. Gavur dersininiz bak adam bu görevi hakkıyla yapamıyorum diyerek istifa ediyor. Daha layık birisinin gelmesi gerekir diyor. Müslüman olduğunu iddia edenlerin yapması gerekeni gavur yapıyor. Ne günlere kaldık.
    Cevapla
  • Yusuf 1 ay önce Şikayet Et
    Koltuhu birakma erdeminde hulundugu icin tebrik ederim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir