Filistin'in en küçük imamı oldu

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkilya kentinde yaşayan 14 yaşındaki Filistinli Ahmed ed-Delu, Filistin'deki en küçük imam oldu.

GİRİŞ 21.03.2024 15:10 GÜNCELLEME 21.03.2024 15:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Filistin Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı, Kur'an-ı Kerim hafızı olan Delu'yu, Kalkilya'daki Mahmud Kavvas Camisi'nde imam ve hatip olarak görevlendirdi.

Delu'nun, ramazan ayında Mahmud Kavvas Camisi'nde imam ve hatiplik yaptığı anların görüntüleri sosyal medyada geniş yer buldu.

Delu, 12 yaşında hafız olduğunu ve yine aynı yıl Kalkilya'daki Es-Sünne Camisinde imam ve hatiplik yapmaya başladığını belirtti.

Minbere çıktığında korku hissetmediğini kaydeden Delu, Mahmud Kavvas Camisinin Teravih namazına gelenlerle dolup taştığını, çok sayıda kişinin cami dışında namaz kılmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Kalkilya Vakıflar Müdürü Isam el-Velvil ise, Delu'nun yaşadığı yerde yakın zamanda bir cami inşa edildiğini ve burada imam ve hatiplik yapma izni aldığını söyledi.

Delu'nun, 100 kişinin katıldığı hitabet yarışmasında birinci olduğunu kaydeden Velvil, çocuk imamın, arkasında saf tutan cemaat tarafından beğenildiğini aktardı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    maşallah Rabbım muvaffak etsin,esirgesin inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İslam'a göre buluğa eren kişi reşit sayılır bizim Avrupa i kanunlarimiza göre ise kazık kadar 17 lik adam 18 den küçük diye çocuk sayılıyor
    Cevapla
  • Mümin 1 ay önce Şikayet Et
    RABBİMİZ CELLE CELALUHU MÜMİN KARDEŞLERİMİZLE BİR ARAYA GELEBİLMEYİ DÜŞMANLARIMIZA KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ İÇİNDE GALİP GELEBİLMEYİ NASİP EYLEYE Amin
    Cevapla
  • ismail 1 ay önce Şikayet Et
    Genç kardeşimizin yükü ağır, Allah kolaylık versin. 12 yaşında hafız olmuş gerçi orada bir çok çocuk böyle. Bizdeki gibi aman modernaile yapısı içerisinde daha erken naraları atılmıyor.
    Cevapla
  • Ayşe 1 ay önce Şikayet Et
    Maşallah, Barekallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar