Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne alabora oldu! 70 kişinin öldüğünden endişeleniliyor

Birleşmiş Milletler (BM), Endonezya'nın Açe bölgesindeki Kuala Bubon sahili açıklarında alabora olan Arakanlı Müslümanları taşıyan teknedeki 70 kişinin öldüğünden endişe ediyor.

Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne alabora oldu! 70 kişinin öldüğünden endişeleniliyor
Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne alabora oldu! 70 kişinin öldüğünden endişeleniliyor
GİRİŞ 22.03.2024 20:41 GÜNCELLEME 22.03.2024 20:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve Uluslararası Göç Örgütü'nden (IOM) yapılan ortak yazılı açıklamada, teknede yaklaşık 145 kişinin olduğuna işaret edilerek "can kaybı konusunda son derece endişeli" olunduğu vurgulandı.

Açıklamada, Bangladeş'ten Açe'ye yola çıkan Arakanlıların teknesinin batması olayına dair "Eğer doğrulanırsa bu yılın en büyük can kayıpları olur." denildi.

2023'te Endonezya'ya ulaşan Arakanlı mültecilerin sayısında kayda değer bir artış yaşandığı aktarılan açıklamada, 2023'te gelen 2 bin 300 mültecinin önceki dört yılın toplamından daha fazla olduğu vurgulandı.

Açıklamada, yaklaşık 145 kişinin olduğu belirtilen tekneden kurtulan 75'inin geçici barınma merkezlerine yerleştirildiği, bazılarının ise tedavi altına alındığı kaydedildi.

Öte yandan tekneden kurtulan Soliya Begüm, Associated Press'e yaptığı açıklamada, kaptanın su almaya başlayınca tekneyi batırdığını ve mürettebatıyla birlikte başka bir tekneye kaçtığını söyledi.

ARAKANLI MÜSLÜMANLARA ETNİK TEMİZLİK

Myanmar'ın Arakan eyaletinde 2012'de Budistler ile Müslümanlar arasında çıkan çatışmalarda çoğu Müslüman binlerce kişi katledilmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmişti.

Arakan'daki sınır karakollarına 25 Ağustos 2017'de düzenlenen eş zamanlı saldırıları gerekçe gösteren Myanmar ordusu ve Budist milliyetçilerin uyguladıkları kitlesel şiddetten kaçan 1 milyona yakın kişi, komşu ülke Bangladeş'e sığınmıştı.

Çok sayıda Arakanlı Müslüman, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki aşırı kalabalık mülteci kamplarından kaçarak diğer Müslüman ülkelere gitmek için hayatlarını tehlikeye atıp derme çatma teknelerle denize açılıyor.

Bangladeş, halihazırda 1,2 milyondan fazla Arakanlı Müslüman mülteciye ev sahipliği yapıyor.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Velid 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • -Gözlemcí 1 ay önce Şikayet Et
    Lanet olsun dünyayı karıştıra zalimlere
    Cevapla
  • Halil 1 ay önce Şikayet Et
    Onlar cennete, öldürenler cehennemin en dibine. Şu mübarek günün yüzü suyu hürmetine sebep olan katillerine bu dünyayı da dar etsin evrenin sahibi yüce Allah, sadece ahirete kalmasın böyle zalim, vahşi, şeytanların cezası.! Amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"