Çarpıcı anket: Trump, Biden'a fark attı

ABD'de yapılan bir ankette, Amerikalıların yüzde 42'sinin eski Başkan Donald Trump'ın dış ticaret politikalarını desteklediği ve bu oranın Başkan Joe Biden'ı için yüzde 31 olduğu belirlendi.

Çarpıcı anket: Trump, Biden'a fark attı
Çarpıcı anket: Trump, Biden'a fark attı
GİRİŞ 23.03.2024 14:52 GÜNCELLEME 23.03.2024 14:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

YouGov araştırma şirketinin yaptığı ankette, ABD'li 1000 yetişkine, Biden ve Trump'ın dış ticaret politikalarına ilişkin sorular soruldu.

Anket sonuçlarında, katılımcıların yüzde 42'sinin Trump'ın dış ticarete bakışını onayladığı belirtilirken, Biden'ı destekleyenlerin oranının ise yüzde 31 olduğu kaydedildi.

Katılımcıların yüzde 44'ünün Trump'ın gümrük vergilerini artıracağını düşündüğü ankette, yüzde 29'unun ise Biden'ın vergileri aynı bırakacağı görüşünde olduğu ifade edildi.

Trump'ın Çin'den gelen ürünlerin gümrük vergisini yüzde 60 artırma taahhüdü sorulduğunda ise katılımcıların yüzde 38'i bu yaklaşımı desteklediğini ifade ederken, yüzde 35'i de karşı olduğunu bildirdi.

Öte yandan katılımcıların yüzde 42'si Çin ile "ticaret savaşında" ABD'nin daha kötü etkileneceğini belirtirken, yüzde 30'u da Çin'in daha olumsuz etkileneceğini düşünüyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • kimkime 1 ay önce Şikayet Et
    Zor seçimler biri ne dediğini bilmiyor öbürü ne diyecek bilinmiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tramp daha kötüsünü yapar.
    Cevapla
  • SİYON 1 ay önce Şikayet Et
    İşte bu yüzden seçimden önce dünyada katliama hız verdi. Trump'ı da köşeye sıkıştırıp pazarlık yapmaya çalışıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı