İrlanda'da Simon Harris, ülkenin en genç başbakanı olmaya bir adım daha yaklaştı

İrlanda Yüksek Öğrenim, Araştırma, Yenilik ve Bilim Bakanı Simon Harris, iktidardaki Fine Gael partisi liderliğine getirilerek ülkenin en genç başbakanı ünvanını almaya bir adım daha yaklaştı.

İrlanda'da Simon Harris, ülkenin en genç başbakanı olmaya bir adım daha yaklaştı
İrlanda'da Simon Harris, ülkenin en genç başbakanı olmaya bir adım daha yaklaştı
GİRİŞ 24.03.2024 21:19 GÜNCELLEME 24.03.2024 22:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fine Gael partisi Genel Başkan Yardımcısı Simon Coveney, Başbakan Leo Varadkar'dan boşalan genel başkanlık koltuğuna, tek aday Harris'in oturacağını açıkladı.

Coveney, 37 yaşındaki Harris için, "Simon Harris, bu partiyi ileriye taşımak için ideal bir seviyede. Buradaki herkes onun yüzde yüz arkasında olmalı." ifadelerini kullandı.

Harris ise partinin başına geldikten sonra yaptığı ilk açıklamada, Varadkar'a liderliği, Avrupa Birliği yanlısı tutumu, Ukrayna ve Gazze'ye desteği için teşekkür etti.

Parti liderliğinin kendisi için gurur verici bir ünvan olduğunu belirten Harris, parti değerlerini koruyacağını belirterek, "15 yaşından beri bu partideyim. Bu değerler çok anlamlı ve benim için çok önemli." ifadesini kullandı.

Harris'in nisan ayında İrlanda parlamentosunun alt kanadında (Dail) yapılacak oylamanın ardından ülkenin en genç başbakanı olarak seçilmesi bekleniyor.

EN GENÇ MLLETVEKİLİ ÜNVANINA DA SAHİP

İlk olarak 2009'da, bir belediye meclis üyesi adayının aldığı en yüksek oy oranıyla Wicklow Belediye Meclisi üyeliğine seçilen Harris, iki yıl sonra, 25 yaşında milletvekili seçildi.

Ülkenin aynı zamanda en genç milletvekili ünvanını da taşıyan Harris, 29 yaşında Sağlık Bakanı oldu.

Harris, 2020'de Yüksek Öğrenim, Araştırma, Yenilik ve Bilim Bakanı olarak görevlendirildi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • ahmet emmi 1 ay önce Şikayet Et
    Bizde 18 yaşında vekil var en genç vekilimiz
    Cevapla
  • Kul insan 1 ay önce Şikayet Et
    Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar var. Kafirler münafıklar Yahudiler Hristiyanlar istesede istemesede yeni dünya düzeni İslam zamanı geldi artık. Sadece para ticaret saltanat çıkar sapık inanç sistemi çöküyor. Dünyayı aptal yerine koyan Yahudi siyonistler ve dahi protestancı inglizler'in ne haltlar istediğini biliyoruz ve kendilerine beddua ediyoruz. Müjde cehennem var.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bir zionnist daha
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü