İsrail'e sessiz boykot: Birçok ülke mühimmat göndermeyi bıraktı

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail'e bazı ülkelerin askeri mühimmat sağlamayı çoktan bıraktığı ve "sessiz boykot" yürüttüğü iddia edildi.

GİRİŞ 25.03.2024 13:02 GÜNCELLEME 25.03.2024 13:44
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail'e bazı ülkelerin askeri mühimmat sağlamayı çoktan bıraktığı ve "sessiz boykot" yürüttüğü iddia edildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın askeri bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, İsrail, savaşta ihtiyaç duyduğu ve son dönemde tedarikinde zorlandığı silah ve ham madde elde etmenin farklı yollarını arıyor.

KAN'a konuşan askeri bir kaynak, bazı Müslüman ve İsrail karşıtı ülkelerin eleştirilerinin, İsrail'in askeri mühimmat ve savaş araçlarının transferini tehlikeye attığını iddia ederek, "Refah'a operasyon konusunda ABD ile yaşanan gerginliğin ve Gazze'deki insani sorunun, Amerika'nın İsrail'e aynı yoğunlukla yardım etmeye devam etme isteğini etkileyeceği yönünde endişeler var." dedi.

"BAZI ÜLKELER İSRAİL'E SESSİZ BOYKOT UYGULUYOR"

Söz konusu kaynak, bazı ülkelerin halihazırda İsrail'e askeri mühimmat sağlamayı bıraktığını ve "sessiz boykot" uyguladığını ifade etti.

İTALYA VE KANADA ÇEKİMSER DAVRANIYOR

İsrail'e donanma gemileri için silah satan İtalya'nın ve kritik önemdeki çipler ve Demir Kubbe'de kullanılan alt bileşenleri sağlayan Kanada'nın çekimser davrandığı ifade edildi.

Fransa ve Almanya'nın da boykot ve teçhizat tedarikini durdurma tehdidinde bulunduğu kaydedildi.

Askeri teçhizat konusunda İsrail'in asıl dayanağının ABD olduğunu vurgulayan kaynak, ABD'den halen yardımlar geldiğini ancak Refah'a operasyonun bu durumu etkileyebileceğini söyledi.

Bu arada İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da yetkililerle temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti.

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail'in, Washington yönetiminden savaş uçakları, silah sistemleri ve mühimmat dahil çok sayıda askeri malzeme talep edeceği bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 32
  • Cüm a 1 ay önce Şikayet Et
    The real enemy is the American administration and the Pentagon, you need to read this carefully. Because if America stops providing weapons support, other countries will immediately support it and there will be elections soon. Muslims, be careful.
    Cevapla
  • Morelli 1 ay önce Şikayet Et
    Neden butun musluman ulkeleri filistinlileri silahlandirmiyor? Zionist seytanlar acikca silahlaniyor ya biz daha ne kadar korkak bakacaksiniz basimizdaki liderlerin yuzunu tukurun dolar hastalari
    Cevapla
  • Mustafa Arı 1 ay önce Şikayet Et
    Arkasında terörist Amerika devleti varken küçük ambargolar israile ne etki edecek.
    Cevapla
  • dedem 1 ay önce Şikayet Et
    deniz bıttı , çöl de bitiyor senın ıcın , gargat agacının arkasına gecme zamanın gelıyor.
    Cevapla
  • Malazgirt...71 1 ay önce Şikayet Et
    Keşke her iddia doğru olsa....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş