Netanyahu rest çekmişti! İsrail'den ABD kararı: İptal edildi

İsrail, ABD'nin, BMGK'da Gazze'de ateşkes talebiyle kabul edilen karar tasarısının oylamasında çekimser oy kullanması karşısında Refah operasyonu için Washington'a gidecek heyetin ziyaretini iptal ettiklerini duyurdu.

Netanyahu rest çekmişti! İsrail'den ABD kararı: İptal edildi
Netanyahu rest çekmişti! İsrail'den ABD kararı: İptal edildi
GİRİŞ 25.03.2024 19:11 GÜNCELLEME 25.03.2024 19:11
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Güvenlik Konseyi'nde 14 "evet" ve 1 "çekimser" oyla kabul edilen tasarıya tepki verildi.

ABD'nin sadece birkaç gün önce ateşkesi Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasıyla ilişkilendirdiği BM Güvenlik Konseyi'ndeki tutarlı tutumundan vazgeçtiğine değinilen açıklamada, "ABD, esirlerin serbest bırakılması koşulu olmaksızın ateşkes çağrısında bulunan yeni metni bugün veto etmedi." denildi.

ABD'nin çekimser kalmasının, Washington'ın savaşın başlangıcından bu yana BM Güvenlik Konseyi'ndeki tutarlı pozisyonundan açık bir geri çekilme anlamına geldiğine işaret edilen açıklamada, "Bu geri çekilme, hem savaş çabasını hem de esirlerin serbest bırakılması çalışmalarına zarar veriyor çünkü uluslararası baskı, esirleri serbest bırakmadan ateşkes sağlanması konusunda Hamas'ı umutlandırıyor." ifadesi kullanıldı.

ZİYARET İPTAL EDİLDİ

Açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, ABD Başkanı Joe Biden'ın talebi üzerine İsrail'in Refah saldırısını görüşmek üzere Washington'a gidecek heyetin ABD ziyaretinin iptal edildiği belirtildi.

NETANYAHU AÇIKLAMIŞTI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) bugün oylanan ateşkes tasarısını veto etmemesi halinde İsrail heyetinin Washington ziyaretini iptal edeceklerini açıkladı.

- BMGK'de Gazze'de ramazanda acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edildi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • abdurahman 1 ay önce Şikayet Et
    Terörist AMERİKA YETKİLİLERİNİN tammı siyonist alçaklar. Çünkü Gazzedeki bir savaş değil bir soykırımdır Alçaklar iyi bilsinki Savaş karşılıklı tanları Uçak ve gemileri yani silah muhimmat bakımından denk olur burada tam soykırım var bütün yeryüzünün siyonistleri Bomba füze yağdırıyor Allahım zalimler topluğunun kendilerine evlerine ordularına yönetimlerine yüzkat fazla ateş yağdır
    Cevapla
  • UZAY 1 ay önce Şikayet Et
    Binlerce bebek çocuk ve masum insan katledildi ve sakat bırakıldı ve yerinden yurdundan edildi Bunun hesabını kim verecek Bunun hesabını kim verecek Bunun hesabını kim verecek.????
    Cevapla
  • Cemil 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kimsenin yaptığını yanına bırakmaz... kafirler istemese de ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR. Amin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    inşallah
    Cevapla
  • Adil 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım sen hepsini kahreyle Gazze nasıl bombalanıp yakılıp yıkılıp harap olduysa insanlar öldürüldüyse bunlara da aynı akıbeti ver ya bizim elimizlen duadan başka bişey yok sen bizi duyuyorsun yarab kabul eyle dualarımızı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...