Gazze’ye havadan yardım faciayla sonlandı

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargolar yüzünden havadan yardım göndererek Filistinlilere yardım etmek isteyen ülkeler hiç istenilmeyen bir sonuçla karşılaştı. Yardıma ulaşmak hiç kolay olmadı.

GİRİŞ 26.03.2024 15:42 GÜNCELLEME 26.03.2024 16:47
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, bölgeye havadan bırakılan yardımların bazılarının denize düştüğü, yardımlara ulaşmak isteyen 12 Filistinlinin boğularak hayatını kaybettiği, 6 Filistinlinin ise farklı noktalarda çıkan izdiham sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Bölgeye havadan yardım operasyonlarının durdurulması istendi.

HAVADAN YARDIM FACİAYA NEDEN OLDU

Gazze’ye farklı ülkeler tarafından havadan yapılan insani yardım operasyonları faciaya yol açtı. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, havadan bırakılan yardımların bazılarının denize düştüğü, yardımlara ulaşmak isteyen 12 Filistinlinin boğularak hayatını kaybettiği ifade edildi. Yardımların düştüğü farklı noktalarda ise izdiham çıktığı, 6 Filistinlinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Havadan yardım yapan tüm ülkelerin tehlike konusunda daha önce uyarıldığı belirtilerek, “Havadan yardım operasyonlarına son verilmesi çağrısında bulunuyor, açlık ve kıtlıkla karşı karşıya kalan Filistin halkımıza insani yardım ulaştırılması için kara geçişlerinin derhal açılmasını talep ediyoruz” denildi.

CAN KAYBI 32 BİNİ GEÇTİ

İsrail ordusu, 172 gündür, 5 ay 22 gün, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne son 24 saatte 8 saldırı gerçekleştirdiği, 81 kişinin hayatını kaybettiği, 93 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 32 bin 414’e, yaralı sayısının ise 74 bin 787'ye yükseldiği aktarıldı.

ÖĞRENCİLERİ DERSTE VURDU

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada ise 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi'nde öldürülen öğrenci sayısının ise 5 bin 826'ya, yaralananların sayısının ise 9 bin 570'e ulaştığı belirtildi.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 11
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    ne desek boş Allah bunun hesabını biz müslümanlardan elbet soracak
    Cevapla
  • Adil 1 ay önce Şikayet Et
    Zalimin Yardımında Bile Hayir Gelmiyor Kahru Perisan Olursun Zalim israil ve Destek Olan Abd , İngiltere , Almanya , Fransa , İtalya ve Destek Olanlar Mahsun Cocuklari Katleden Katil Ortakları Allah Elinizdeki Gücü Bir Gün Alacak İnşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    yardım da yapın ama neden birleşip İsrail'e anladığı dilden cevap vermiyorsunuz? haritadan silmenin vakti gelmedi mi israili?
    Cevapla
  • esas 1 ay önce Şikayet Et
    Adamların yardımı bile hayır değil şerle iniyor. Lanetli yüzyılın müsebbibleri bir yandan yardım atarken bir yandan silah satıyor. İlk haclı seferi kafası ile yok edin diyerek kuyruk havada savaşa gelirken sert bir hitap akıllarını başlarına getirdi. Sonrasında kendi iç tepkileri fakat bölgeyi ateşe atmaktan nükleere başvurmaktan geri durmıyacak bir batı yönetimi var.
    Cevapla
  • Yola Devam 1 ay önce Şikayet Et
    Su Mubarak Ramazan-Serif hürmetine yarab su kafir toplugunu kahhar ismi yüzu suyu hürmetine kahru perisan eyle .Aminn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak