İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir, ABD Başkanı Biden'ı hedef aldı

İsrail'in aşırı sağcı Bakanı Ben-Gvir, ABD Başkanının Netanyahu'nun izlediği çizgi yerine ABD Temsilciler Meclisinin üyelerinin ve Hamas liderinin çizgisini tercih ettiğini savundu. Durumun kararlarını değiştirmeyeceğini söyledi.

İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir, ABD Başkanı Biden'ı hedef aldı
İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir, ABD Başkanı Biden'ı hedef aldı
GİRİŞ 27.03.2024 13:45 GÜNCELLEME 27.03.2024 14:25
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Ben-Gvir, New York Times gazetesine verdiği demeçte, son dönemde ABD ile İsrail arasında gerilen ilişkiler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'ONLARI DEĞİL BİZİ TERCİH ETSİN'

ABD Başkanı Biden'ın son dönemde İsrail'e karşı izlediği politikalarını eleştiren Ben-Gvir, "Şu anda Biden, Rashida Tlaib ve Sinwar'ın çizgisini Benjamin Netanyahu ve Ben-Gvir çizgisine tercih ediyor. ABD Başkanı'nın onların hattını değil, bizim hattımızı takip etmesini beklerdim." ifadelerini kullandı.

'İSRAİL'E BASKI!'

Ben-Gvir, Refah'a kara saldırısı başlatmaması konusunda "İsrail'e yönelik baskı" uygulamasının "son derece yanlış olduğunu" ileri sürerek, "Biden, sürekli İsrail'e kısıtlamalar getirmeye çalıştı ve karşı tarafın haklarından bahsediyor, bunların arasında, hatırlatırım, bizi yok etmek isteyen birçok 'terörist' var." yorumunda bulundu.

ABD'NİN İTİRAZI

ABD yönetimi, sık sık yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısına karşı olduğunu dile getiriyor. İsrail ise ABD'nin itirazlarına rağmen Refah'a kara saldırısı başlatacağını söylüyor.

TANSİYON YÜKSELDİ

Refah'a kara saldırısı konusunda Washington ile Tel Aviv arasında artan tansiyon, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) "Gazze Şeridi'nde kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazan ayında acilen ateşkes sağlanmasını talep eden" karar tasarısında ABD'nin veto hakkını kullanmaması nedeniyle daha da yükseldi.

'REFAH'A GİRMELİYİZ'

Filistin düşmanlığıyla öne çıkan aşırı sağcı Ben-Gvir, "Refah'a şimdi girmeliyiz." diyerek yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı kente kara saldırısı başlatılmasını istedi.

'DESTEK OLMADAN DA YAPTIK'

ABD yönetiminin Refah'a kara saldırısına destek vermediği anımsatılan Ben-Gvir, "Açıkçası size Amerikalıların ve tüm dünyanın desteği olmadan birçok savaşa girdiğimizi hatırlatırım." ifadesini kullandı.

ABD yönetimi, yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısına karşı olduğunu sık sık dile getiriyor. İsrail ise ABD'nin itirazlarına rağmen Refah'a kara saldırısı başlatacağını söylüyor.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 34
  • Muhsin 4 hafta önce Şikayet Et
    bütün dünyayı,,, ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA SONSUZA KADAR İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLUP KURANI KERİME GÖRE VE HZ. MUHAMMED MUSTAFA S.A.V EFENDİMİZİ ÖRNEK ALARAK YAŞAMAYA DAVET EDİYORUM...
    Cevapla
  • Faruk esen 4 hafta önce Şikayet Et
    sen gavur
    Cevapla
  • Anlayana 4 hafta önce Şikayet Et
    Adam tam bir Gavur
    Cevapla
  • Akçaabatlıselçuk 4 hafta önce Şikayet Et
    HALA YALAN KONUŞAN BİR YAHUDİi
    Cevapla
  • Osman 4 hafta önce Şikayet Et
    biden olmasa 1 haftalık işiniz var tiktokçu orducuğunuzla...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi