Türk konsolosluğuna saldırı: Almanya'dan PKK açıklaması

Almanya, terör örgütü PKK yandaşlarının Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu'na düzenlediği saldırıyı en güçlü şekilde kınadı.

GİRİŞ 27.03.2024 16:39 GÜNCELLEME 27.03.2024 16:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Christian Wagner, başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, "Hannover'deki Türk Başkonsolosluğu'na yapılan saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Şiddet nereden gelirse gelsin, toplumumuzda yeri yoktur ve bu, elbette özellikle özel koruma altında olanlar için de geçerlidir." dedi.

Wagner, bu konuda Türk tarafıyla temas halinde olduklarını belirterek, "Faillerin bir an evvel tespit edilip cezai olarak sorumlu tutulmalarını ümit ediyoruz. Soruşturma halen devam etmektedir. Bu saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Olayın bir an önce aydınlatılması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Almanya'da PKK'lı teröristler Türk Konsolosluğu'na saldırı düzenlediAlmanya'da PKK'lı teröristler Türk Konsolosluğu'na saldırı düzenledi

İçişleri Bakanı Sözcü Yardımcısı Cornelius Funke de güvenlik makamlarının bu olayı yakından takip ettiğini ifade ederek, "Güvenlik makamları, ülkemizdeki tüm kurumlara ve tüm gruplara yönelik şiddet içeren saldırıları önlemek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar." diye konuştu.

Hannover'de dün gece terör örgütüne destek yürüyüşü düzenleyen PKK yandaşları, sonrasında Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu'na gelerek binanın camlarını sert cisimlerle kırmaya çalışmıştı. Saldırganlar, Başkonsolosluğun ana giriş bölümündeki camı çatlattıktan sonra kaçmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • ismail_59 1 ay önce Şikayet Et
    Alman Polisi ne o ara yapıyordu?
    Cevapla
  • Emekli 1 ay önce Şikayet Et
    Herkes aklını başına alsın, Amerika'nın güdümünde güneyimizde terör devleti kurulursa,ülkemizin neresinde hangi şehirde yaşarsa yaşasın hiç bir vatandaşımızın can güvenliği kalmaz, emperyalistlerin savaşı maşalarla devam ediyor amaçları anadolu topraklarından sürmek,başta siyasetçiler olmak üzere herkes aklını bir daha başına alsın
    Cevapla
  • Başkan 1 ay önce Şikayet Et
    Hala şiddet diyorlar.Terör eylemi ve terörist diyemiyorlar.
    Cevapla
  • Cakir 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupa da istihbaratimiz bir kac kelle alsa bu isler biter.
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de milliyetçiyim yahut Atatürkçüyüm diyenler de CHP-DEM işbirliğine oy veredursunlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda