ABD'deki ineklerde kuş gribi tespit edildi! İnsana bulaşır mı?

ABD'li yetkililer dün yaptıkları açıklamada, Teksas ve Kansas’taki ineklerden elde edilen süte yapılan testlerde kuş gribinin pozitif çıktığını açıkladı. Pozitif çıkan ineklerin karantina altında 2-3 hafta içerisinde iyileştiği belirtildi.

ABD'deki ineklerde kuş gribi tespit edildi! İnsana bulaşır mı?
ABD'deki ineklerde kuş gribi tespit edildi! İnsana bulaşır mı?
GİRİŞ 27.03.2024 18:56 GÜNCELLEME 27.03.2024 21:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Teksas Hayvan Sağlığı Komisyonu Teksas ve Kansas’taki ineklerde halsizlik, iştahsızlık ve emzirme problemlerinin gözlemlendiğini ve sütlerine uygulanan testlerde kuş gribinin pozitif çıktığını ifade etti. Açıklamada, "Teksas ve Kansas’da öncelikli olarak yaşlı ineklerdeki iştahsızlık ve diğer klinik semptomlarını yakından değerlendirmek için testler yapıldı. Kansas'taki iki süt çiftliğinden ve Teksas'taki bir süt çiftliğinden alınan pastörize edilmemiş sütün teşhis örnekleri ve ayrıca başka bir süt çiftliğinden alınan örnekler eyaletlerde 25 Mart 2024'te HPAI'nin (kuş gribi) pozitif olduğunu doğruladı." denildi.

Hayvan Sağlığı Komisyonu ayrıca, mandıraların yakınlarında yakın zamanda bulunan ölü yabani kuşlardan da test örnekleri aldıklarını ve kuş gribini yabani kuşların getirmiş olabileceğinin de altını çizdi.

"İNSANLARA YÖNELİK RİSK DÜŞÜK"

Hayvan Sağlığı Komisyonu, kuş gribinin pozitif çıktığı ineklerden elde edilen sütün yok edildiğini ve ineklerin karantina altında tutularak iki ila üç hafta içerisinde iyileştiğini belirtti. Açıklamada, "ABD Tarım Bakanlığı'na göre ticari süt tedariği güvenli ve insanlara yönelik risk düşük. Mandıraların yalnızca sağlıklı hayvanlardan elde edilen sütün gıda tedarikine girmesine izin vermesi gerekiyor ve hasta hayvanlardan elde edilen süt başka yöne yönlendiriliyor." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Türkiye 4 hafta önce Şikayet Et
    Singapurda yasal laboratuvar et üretiliyor bol bol mcdonalds burger king yiyin hasta oluncada ilaçla ne öldürürler ne süründürürler artık
    Cevapla
  • Hüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Yalan bunlar. İsrail oyunu. Dünyadaki hayvanları ortadan kaldırıp insanları yapay ete mahkum etmek için uyduruluyor. Büyük oyunun bir parçası.
    Cevapla
  • (76) 1 ay önce Şikayet Et
    Hadi inşaAllah hepsi telef olur o ineklerden keser etini itrailede verirlerde topyekün giderler
    Cevapla
  • Kul insan 1 ay önce Şikayet Et
    Amerika İsrail İngiltere Avrupa çöküyor ve bu sevindirici bir gelişme. Tabii çökerken kuduz köpekler oldular. Mazlumların masumların Müslümanların intikamını alacak biri mutlaka çıkacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    inşaallah bulasirda ABD lilerin hepsi geberir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit