Polonya Başbakanı'ndan savaş açıklaması: AB hazır değil

Başbakan Tusk, savaşın artık geçmişle ilgili bir durum olmadığını söyledi. "Kimseyi korkutmak istemiyorum" diyen Tusk, yeni gerçeklerle yüzleşmeleri gerektiğinin altını çizdi. Tusk, AB'nin olası bir savaşa hazır olmadığını belirtti.

Polonya Başbakanı'ndan savaş açıklaması: AB hazır değil
Polonya Başbakanı'ndan savaş açıklaması: AB hazır değil
GİRİŞ 29.03.2024 12:17 GÜNCELLEME 29.03.2024 12:26

Polonya Başbakanı Donald Tusk, dünyanın yeni bir savaş döneminin geldiği gerçeğini kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Tusk, "İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden bu yana en kritik dönemden geçiyoruz. Önümüzdeki 2 yıl, her şeye karar verecek." dedi.

Beş Avrupa gazetesiyle röportaj yapan Tusk, "Kimseyi korkutmak istemiyorum ama savaş artık geçmişle ilgili değil. Avrupa'daki savaş gerçek bir tehdit ve AB hazır değil." ifadesini kullandı.

Bu gerçeğin iki yıldan fazla bir süre önce başladığını belirten Tusk, "Şu anda kelimenin tam anlamıyla her senaryo mümkün." diye konuştu.

Polonya Başbakanı Tusk, konuşmasında şunları söyledi:

"Bunun özellikle genç nesil için yıkıcı olacağının farkındayım ancak yeni bir çağın gelişine zihinsel olarak hazırlanmamız gerekiyor. Savaş öncesi dönem... Abartmıyorum."

Ana görevlerinin Ukrayna'yı Rus işgalinden korumak ve Ukrayna'yı bağımsız ve bütün bir devlet olarak sürdürmek olması gerektiğini belirten Tusk, şöyle dedi:

"Bugün Ukrayna'nın durumu bir yıl öncesine göre çok daha zor ama savaşın başlangıcına göre çok daha iyi. ABD ile güçlü bir ittifaka ihtiyacımız var. Savunma konusunda bağımsız ve kendi kendimize yetebilmemiz de gerekiyor. Görevimiz, ABD başkanının kim olacağına bakılmaksızın transatlantik bağları geliştirmektir."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı