Rus savaş uçağı denize düştü

Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'ın Akyar (Sivastopol) şehrinde, Rusya ait Su-35 tipi savaş uçağı kaza kırıma uğrayarak Karadeniz'e düştü.

GİRİŞ 29.03.2024 16:34 GÜNCELLEME 30.03.2024 09:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kırım, 2014 yılında Rusya tarafından ilhak edilmişti. O günden bu yana Rusya'nın yönettiği Kırım'ın Akyar (Sivastopol) şehrinde Rus uçağı düştü.

Uçağın düştüğü anlar sosyal medyada yayınlanırken, uçağının Su-35 tipi olduğu belirtildi.

Su-35'in Rus hava savunma sistemi tarafından dost ateşi sonucu düşürüldüğü kaydedilirken, bu bilgi resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

Rusya'nın şehirde görevlendirdiği Vali Mihail Razvojayev ise, Rus askeri jetin düştüğünü doğrulayarak, pilotun uçaktan kendisini fırlattığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • ali şahin 4 hafta önce Şikayet Et
    süper..işte bu geberin ruslar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak