Irak, hazırladığı sınır güvenliği mutabakat taslağını Türkiye’ye sunacak

Türkiye ile Irak arasında kurulan Ortak Daimi Komite’den Iraklı bir yetkilinin yaptığı açıklamada, sınır güvenliği ve terör örgütü PKK ile mücadele konularını içeren sınır güvenlik mutabakat zaptının Türkiye’ye sunulacağı bildirildi.

Irak, hazırladığı sınır güvenliği mutabakat taslağını Türkiye’ye sunacak
Irak, hazırladığı sınır güvenliği mutabakat taslağını Türkiye’ye sunacak
GİRİŞ 31.03.2024 01:03 GÜNCELLEME 31.03.2024 01:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Irak arasında sınır güvenliği görüşmelerinde yeni bir aşamaya geçildi.

Irak ile Türkiye arasında kurulan Ortak Daimi Komite’den ismi açıklanmayan Iraklı bir yetkili, sınır güvenliği mutabakat zaptı taslağının tamamladığını belirtti.

Bir sonraki aşama olarak taslağın Türk yetkililere sunulacağını aktaran Yetkili, mutabakatın imzalanması için Irak tarafının yakın zamanda Türk yetkililerle görüşeceğini ifade etti.

Taslağın güvenlik ve sınırlarla ilgili konuları içerdiğini belirten Iraklı yetkili, mutabakatın terör örgütü PKK ile mücadeleyi de içine aldığını açıkladı.

IRAK İLE TÜRKİYE ARASINDA KURULAN ORTAK DAİMİ KOMİTE

Irak ile Türkiye arasında kurulan Ortak Daimi Komite’nin ilk toplantısı geçtiğimiz yılın sonunda, 2’inci toplantısı ise bu yılın başında gerçekleştirilmişti. Toplantıda ağırlıklı olarak iki ülke arasındaki sınır güvenliğini sağlama yolları ele alınmıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve beraberindeki Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, 14 Mart tarihinde üst düzey bir güvenlik heyetiyle Irak’ın Başkenti Bağdat’ı ziyaret etmişti.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9
  • festakim 4 hafta önce Şikayet Et
    beyim başka bir emriniz var mı kimsin la sen üsluba bak
    Cevapla
  • Talip 4 hafta önce Şikayet Et
    Irak İn yaptığı Nlaşmadan ne olur yahu nesine güveneceksin musulada kerküğe kadar girip Süleyman iye ve sincar hattında tertemiz tapın, sakın ha çıkayım demeyin, protokol filan hikaye uyanın artık yahu, gücü olan göbeğini keseyor öyle bir zamandayız, oyalandığımız yeter artık, şimdiye dek pkk yı niye atamamış, yemizlediğimiz dağlar bizimdir,
    Cevapla
  • Mgl 4 hafta önce Şikayet Et
    Teröristlerin hakim olduğu bir devletten güvence
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Yeni Türkiye yüz yılı başlıyor İnşallah
    Cevapla
  • Efsane 4 hafta önce Şikayet Et
    İnanasim gelmiyor Irak'ta İngilizin ABD ve İsrailin hükmü geçiyor şuan Aşiret denilen haramiler bitmeden Orta Doğu'da barış olmaz ilk önce Bu aşiretleri kaldiracaksinki düzelsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...