İspanya Başbakanı 4 ülkeyi işaret etti: Yaz öncesi Filistin'i tanıyacağız

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez; İrlanda, Malta ve Slovenya başbakanlarıyla aldıkları karara atıf yaparak, Filistin devletini yazdan önce tanıyacaklarını duyurdu.

GİRİŞ 02.04.2024 07:10 GÜNCELLEME 02.04.2024 09:38
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, üç günlük Orta Doğu ziyaretinin ilk durağı Ürdün'e giderken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sanchez, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara ilişkin nisan ve haziran ayları arasında uluslararası toplumda önemli gelişmelerin yaşanacağına inandığını belirterek, gelecek haftalarda Birleşmiş Milletler'de (BM) Filistin'in tam üye olarak tanınmasını amaçlayan tartışmalara dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

DÖRT ÜLKE FİLİSTİN'İ TANIMA KARARI ALDI

İrlanda, Malta ve Slovenya başbakanlarıyla doğru koşulların sağlanması halinde Filistin devletinin tanınmasına ilişkin aldıkları ortak kararın yazdan önce hayata geçeceğini açıklayan Sanchez, ülkesinin Filistin devletini tanıma kararını ilk olarak Bakanlar Kurulu'nda alacağını ve ardından Meclis'e sunacağını kaydetti.

Sanchez, İsrail ile Hamas arasındaki açık savaşta bölgede barış ve güvenliği garanti altına almanın tek yolunun Filistin'in tanınması olduğunu düşündüğünü vurguladı.

İspanya Başbakanı, Ürdün'ün ardından Suudi Arabistan ve Katar'a gidecek.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 125
  • meraci83 4 hafta önce Şikayet Et
    Dürüstlüğün ve vicdanın milliyeti yoktur. İnsan olabilmek yeterlidir. Helal olsun İspanya başbakanı ve diğer ülke liderlerine!
    Cevapla
  • Vatandaş 4 hafta önce Şikayet Et
    Adamın dibisin Sanchez. İspanya, İrlanda, Malta, Slovenya, sizi cesaretinizden ve adli duruşunuzdan ötürü kutluyoruz. Birçok sözde müslüman ülkelerden çok daha dürüstsünüz, tebrikler
    Cevapla
  • Muhsin 4 hafta önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, KURANI KERİMDEKİ AYETLERE GÖRE, RABBİMİZ İMANSIZ KAFİR KATİL MÜŞRİK MÜNAFIK FASIK ZALİM ZORBA BOZGUNCU FİTNE FESAT İNSANLARI TEVBE EDİP TESLİM OLUP KURANI KERİME GÖRE YAŞAMAZLARSA cehenneme göndereceğini söylüyor. Herkes paçasını kurtarmaya baksın..
    Cevapla
  • boga 4 hafta önce Şikayet Et
    vay be müslümanı korumak kafire nasip oldu
    Cevapla
  • Atatürkçü 4 hafta önce Şikayet Et
    Helal olsun İspanya'ya. Endülüs emevilerinden kalan kanınız hâlâ damarlarınızda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı
İYİ Parti'de devir teslim töreni gerçekleşti