Rusya'da İHA fabrikasına kamikaze saldırı

Rusya'ya bağlı Tataristan'da Moskova yönetimi bir süredir İran tarafından sağlanan Shaded-135 kamikaze drone'larını üretiyordu. Sabah saatlerinde ise bir uçak söz konusu fabrikaya intihar saldırısında bulundu.

GİRİŞ 02.04.2024 10:06 GÜNCELLEME 02.04.2024 10:32
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

24 Şubat 2022'de patlak veren veren Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden hemen önce Kiev yönetimi batılı ülkelerden sayısız silah desteği aldı ancak savaşın kaderini değiştiren teknoloji İHA ve SİHA'lar oldu. Ukrayna kanadı Rusların tank konvoylarını savaştan önce Türkiye'den satın aldıkları Bayraktar TB2 ile yok ederken Rusya'da taktik değişikliğine gitmek zorunda kaldı.

Karşı taarruzda yaşanan bozguna Vladimir Putin'in yanıtı Ukrayna'nın kritik altyapı tesislerine füze yağdırmak oldu. İran üretimi Şahid-136 kamikaze silahlı insansız hava araçlarının da ilk kez Kiev semalarında göründüğü saldırı dalgası, aynı yılın kış mevsimine girilirken Ukrayna'ya Patriot ve diğer Batılı hava savunma sistemlerinin verilmesinin önünü açtı.

CEPHEYE 150 BİN EK ASKER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bahar döneminde 150 bin vatandaşı zorunlu askerlik hizmetine çağıran bir kararname imzaladı. Putin’in kararnamesi, Kremlin'in resmi internet sitesinde kamuoyuna duyuruldu.

Rusya'da sağlığı yerinde bütün erkeklerin, 18 yaşından itibaren bir yıl boyunca askerlik hizmeti veya yüksek öğrenim sırasında buna eşdeğer bir eğitim alması yasal zorunluluk. Putin’in kararnamesi, Kremlin'in resmi internet sitesinde kamuoyuna duyuruldu.

Rusya'da sağlığı yerinde bütün erkeklerin, 18 yaşından itibaren bir yıl boyunca askerlik hizmeti veya yüksek öğrenim sırasında buna eşdeğer bir eğitim alması yasal zorunluluk.

KAMİKAZE UÇAK DRONE FABRİKASINI VURDU

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'ın bildirdiğine göre Rusya'ya bağlı Tataristan'da bir uçak insansız hava aracı üretilen fabrikaya kamikaze saldırıda bulundu. Fabrikada Shaded-136'lerin üretildiği belirtiliyor. Çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıda şans eseri hayatını kaybeden olmadı ve üretim hattı da zarar almadı.

Telegram kanallarının yayınladığı videolarda, uçak tipi bir drone'un endüstriyel bir binaya daldığı ve ardından güçlü bir patlama yaşandığı görüldü.

KAYNAK: MİLLİYET
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13
  • Muhsin 3 hafta önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, KURANI KERİMDEKİ AYETLERE GÖRE, RABBİMİZ İMANSIZ KAFİR KATİL MÜŞRİK MÜNAFIK FASIK ZALİM ZORBA BOZGUNCU FİTNE FESAT İNSANLARI TEVBE EDİP TESLİM OLUP KURANI KERİME GÖRE YAŞAMAZLARSA cehenneme göndereceğini söylüyor. Herkes paçasını kurtarmaya baksın..
    Cevapla
  • Salâhaddini eyyubi 3 hafta önce Şikayet Et
    Putin in yerinde olsam israili vururdum Çünkü bu yahudiler orayı da karıştırıyor yahudiler zayıflamadıkça dünyaya huzur gelmez
    Cevapla
  • adam 3 hafta önce Şikayet Et
    Amerika yatĞımıza kadar girmişken zor işiniz
    Cevapla
  • Ali aksoy 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah türkiyemizin yarrdimcisi olsun!Koskoca dünya devi 2.dünya savaşindan sonra sifirlanmişsa...aynisi rusyada da olabilir...eee,biz türklerin eti ne budu ne?
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Rusya bu savaşı Amerika ve Avrupa topraklarına taşımazsa kaybeder. Aynı bu kafirlerin yaptığı gibi terörle her gün bir yere havaya uçurmalı
    Cevapla
  • Ali aksoy 3 hafta önce Şikayet Et
    Çok dogru,bunlarin anlayacagi,uyanacagi 2. Bir 11 Eylül.Gazzede olanlarin, intikamin bir gün gerçekleşmeyecegine inanmak,allahin varligini yok sanmaktir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!