İsrail medyası duyurdu: Orduyu karıştıran savaş iddiası

İsrail medyası, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın, İsraillileri Lübnan ile savaşa hazırlamayı düşündüğünü iddia etti.

İsrail medyası duyurdu: Orduyu karıştıran savaş iddiası
İsrail medyası duyurdu: Orduyu karıştıran savaş iddiası
GİRİŞ 02.04.2024 21:33 GÜNCELLEME 02.04.2024 21:34
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Gallant, 29 Mart Perşembe günü kuzeyde Hizbullah'a karşı kapsamlı bir savaş ihtimalinde İsraillileri hazırlamanın en iyi yolunun bulunması için bir toplantı düzenledi.

Tel Aviv'in dün Şam'da İranlı yetkilileri hedef alan saldırının sorumluluğunu henüz üstlenmediği kaydedilen haberde şu ifadelere yer verildi:

"Tel Aviv'in bunun sorumlusu olduğunu kabul edecek olursak, halkı Hizbullah ve İranlı hamileri ile geniş çaplı bir savaşa hazırlamak için gerçek bir ihtiyaç oluşmuş olacak."



'TALİMATLAR VERDİ'


Gallant'ın ayrıca, halkın savaş olasılığını nasıl algılayacağına ilişkin kamuoyu yoklamaları yapılması yönünde talimatlar verdiği ve bir savaş durumunda bilgilendirme şeklinin en iyi yolunun tespitini talep ettiği aktarıldı.

Haber şöyle devam etti:

"Savunma Bakanı Gallant, yalnızca İsrail halkının yükselen savaş olasılığına verdiği tepkiden değil aynı zamanda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın kamuoyunu bilinçlendirme kampanyasına vereceği tepkiden de endişe duyuyor.

Nasrallah'ın İsrail medyasının sıkı bir takipçisi olduğu düşünülüyor. Konuşmalarında sık sık İsrail'deki kamuoyunun duyarlılığını analiz ediyor. Dolayısıyla Nasrallah, böyle bir kampanyayı İsrail ile askeri çatışmayı yoğunlaştırmak için bir fırsat olarak görebilir."

İSRAİLLİ SUBAYLARI DA RAHATSIZ ETTİ

Lübnan ile savaşa dair bir kampanya meselesinin İsrail ordusundaki üst düzey subayları da rahatsız ettiğine dikkati çeken gazetede ayrıca adı belirtilmeyen İsrailli kaynağın "(Lübnan'a karşı) kampanyayı hızlandırmalıyız. Vatandaşların paniğe kapılmaları için değil, farkındalık yaratmak ve neye hazırlandığımızı tam olarak bilmeleri için." dediği ifade edildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Veysel............. 3 ay önce Şikayet Et
    Yıllardır silahsız masum filistinlileri öldüre öldüre kendilerine bir özgüven gelmiş Lübnan ile Savaş bakalım yıllardır işgal ettiğin yerleri bırakmak zorunda kalırsın
    Cevapla
  • Anadolum 3 ay önce Şikayet Et
    Sonun başlangıcı başladı. Yıkılasın israil inşaallah en kısa zamanda görmek nasip olur. Lâ taknatu minrahmetillah inşaallah.
    Cevapla
  • Ferdi 3 ay önce Şikayet Et
    Bir tane müslüman lider yok ki.bunlarin sinirlarina asker tank yığsin.bakalim operasyonlar duruyormu,durmuyormu.
    Cevapla
  • Alperen 3 ay önce Şikayet Et
    Lübnan'ın elinde büyük güçler vardır armut toplamiyor her halde.insaallah sonunuz olur sizler halkı yok ettiniz ama kassam askerleri halen hayatta intikamı acı olur.Yahudi köpekleri bu sefer kaçacak yerde bulamiyacaksiniz Hizbullah kassam askerleri gibi merhametli değildir.
    Cevapla
  • Fatih 3 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar birlik olup ta israile tokat vurmayı başarırsa her şey düzelir. Önemli olan BİRLİK olabilmek. Gerisi boş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arsenal'ın en pahalı 2. ismi olan Pepe, yana döne kulüp arıyor
Bir forkliftin hatası bin 500'den fazla aracı küle döndürdü