Rusya'dan Ermenistan açıklaması: İlişkilerimizi feda etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Ermenistan'ın Avrupa Birliği ve ABD'den gelen ikramiyeler uğruna Rusya ile ilişkilerini feda ettiğini söyledi.

Rusya'dan Ermenistan açıklaması: İlişkilerimizi feda etti
Rusya'dan Ermenistan açıklaması: İlişkilerimizi feda etti
GİRİŞ 03.04.2024 17:15 GÜNCELLEME 03.04.2024 17:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya ile Ermenistan arasında gerilen ilişkiler zirveye ulaştı. Ermenistan'ın Rusya'ya karşı hamlelerinin ardından Rusya, Ermenistan'ın kendileriyle olan yakın ilişkilerini Batı uğruna feda ettiğini duyurdu.

2020 yılında Azerbaycan'a karşı kaybettiği savaştan bu yana Rusya ile arası açılan Ermenistan, son dönemde gerilen ilişkilerinin yansımaları devam ediyor. Moskova'nın Azerbaycan'a karşı kendisini koruyamadığından şikayet eden Ermenistan, Batı'ya yönelmeye başlamıştı. Ermenistan son olarak Erivan havaalanında konuşlu Rus Sınır Muhafızlarının 1 Ağustos itibarıyla geri çekilmesi için Rusya'ya mektup göndermişti. 

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Ermenistan'ın son dönemdeki tavrı üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova açıklamalarda bulundu. Ermenistan'ın Avrupa Birliği ve ABD'den gelen cezbeden geçici ikramiyeler uğruna Rusya ve diğer yakın müttefikleriyle ilişkilerini feda ettiğini söyleyen Zaharova, "Ermenistan'a soruyoruz müttefikliğiniz ne zaman başladı, bir süre sonra biter mi?" sözlerini sarf etti.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Sivaslı Öğretmen 3 hafta önce Şikayet Et
    paşinyanı Putin yok edecek galiba
    Cevapla
  • Aga 3 hafta önce Şikayet Et
    Putin Paşinyani paramparça edecek sonunda
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Adam ol pasinyan, komsularinla iyi geçin, seni hiçbir şey kurtaramaz, sonun hüsran olur, adam olmaya bak, gerçek olabilecek komşunla iyi geçin,, Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Çorumlu 3 hafta önce Şikayet Et
    Çok güzel. Kayıp edenlerin yanında dur öyle.
    Cevapla
  • Batı Trakyalı 3 hafta önce Şikayet Et
    Rusya'nın güneyine Fransız ve İngiliz askerleri konuşlanmak istiyor. Bu duruma Rusya, Türkiye ve Azerbaycan müsaade etmez. Rusya karışmasın Stalin'in Türkiye ile Türk dünyasının bağını kesmek için Ermenistana verdiği Zengezur'u Azerbaycan geri alır. Çok şey değişir. Ermenistan'ı ne Fransa ne İngiltere kurtaramaz. Boğazlardan geçemedikçe hiç bir şey yapamazlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendi
Valilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktü