Polonya'dan İsrail'e nota!

Polonya, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) çalışanlarını öldürmesinin ardından İsrail’in Varşova Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Polonya'dan İsrail'e nota!
Polonya'dan İsrail'e nota!
GİRİŞ 04.04.2024 03:03 GÜNCELLEME 04.04.2024 03:04
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) çalışanı 7 kişiyi öldürmesinin yankıları tüm dünyada sürüyor.

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞIRILDI

Polonya, saldırı nedeniyle İsrail’in Varşova Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.
Polonya Dışişleri Bakan Yaredımcısı Andrzej Szejna, İsrail Büyükelçisinin İsrail saldırısında hayatını kaybeden Polonyalı yardım görevlisini görüşmek üzere Bakanlığa çağırıldığını açıkladı.

Szejna, "Büyükelçi ile Polonya-İsrail ilişkilerindeki yeni durum ve Gazze Şeridi'nde kısa süre önce meydana gelen olayın ahlaki, siyasi ve mali sorumluluğu hakkında konuşmak istiyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

İsrail'in dün Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda, uluslararası yardım kuruluşu WCK çalışanları hayatını kaybetmişti.

Merkezi, ABD'nin başkenti Washington'da bulunan WCK'den yapılan açıklamada, Gazze'de İsrail'in saldırısında 7 çalışanın öldüğü bildirilmişti.

Hayatını kaybeden çalışanların Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin uyruklu olduğu belirtilen açıklamada, ekibin saldırı sırasında çatışmasızlık bölgesinde kuruluş logosu taşıyan 2 zırhlı araçta bulunduğu kaydedilmişti.

Açıklamada, "Bu bir trajedi. İnsani yardım çalışanları ve siviller asla ve asla hedef olmamalı." ifadesi kullanılmıştı.

İsrail ordusundan da "Ordu, bu trajik olayın koşullarını anlamak için en üst düzeyde kapsamlı inceleme yürütüyor." açıklaması yapılmıştı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • B.Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Kudurmuş köpeği yola getiremezsin tek çare itlaf etmektir.
    Cevapla
  • Hataylı 1 ay önce Şikayet Et
    Ölen 7 kişi için batı toplumu yapması gerekeni yaptı; gerekli tepkisini verdi. Aylardır sayıları 32-33 bini bulan Müslüman israil tarafından vahşice öldürüldü, öldürülmeye devam ediyor. İslam aleminden tek tepki yok. Daha kaç Müslüman ölmesi gerekiyor ki İslam Alemin tepki göstersin?
    Cevapla
  • hakan 1 ay önce Şikayet Et
    açıkça söylediler. açlıkla yok etmek istiyoruz. bunun için gerekirse batılı kuruluşlardan da öldürürüz dediler.
    Cevapla
  • olay 1 ay önce Şikayet Et
    TiYATRO
    Cevapla
  • Adil 1 ay önce Şikayet Et
    Hiç bir şey yapamıyoruz vatandaş olarak bütün vebal devlet yönecilerinindir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Icardi'nin transfer olacağı iddia edilmişti! Tümer Metin: Beni aradılar
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak