Dünyanın Filistin karnesi: Türkiye ikinci sırada, Avrupa'dan ilk 10'a giren tek ülke var

Türkiye, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne BAE'nin ardından en çok yardım ulaştıran ikinci ülke konumunda.

GİRİŞ 04.04.2024 11:59 GÜNCELLEME 04.04.2024 13:20
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğünün (COGAT) internet sitesindeki verilere göre Türkiye, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne en çok insani yardım ulaştıran 2'nci ülke oldu. Türkiye'nin insani yardımlarının oranı, yüzde 23'e ulaştı.

Libya Başmüftüsü'nden Gazze fetvası: HaramdırLibya Başmüftüsü'nden Gazze fetvası: Haramdır

COGAT'ın 31 Mart verilerine göre, İsrail'in engellemelerinin devam ettiği ve girişine çok az miktarda izin verdiği yardımlarda yüzde 26'lık insani yardım oranıyla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilk sırada yer aldı. Yardımların yüzde 23'ünü gönderen Türkiye, en fazla yardım yapan ikinci ülke oldu.

Türkiye'yi yüzde 16'yla Suudi Arabistan, onu da yüzde 8'le Katar izledi.

GAZZE'YE GİRİŞ İZNİ VERİLEN TOPLAM  21 AMBULANSTAN 9'UNU TÜRKİYE BAĞIŞLADI

COGAT'ın aynı tarihte yaptığı paylaşıma göre, 26 Mart'tan itibaren Gazze Şeridi'ne girmesine izin verilen toplam 21 ambulanstan 9'u Türkiye tarafından bağışlanırken Türkiye, bu konuda ilk sırada yer aldı. Türkiye'yi 8 ambulansla Kuveyt takip etti.

Türkiye, İsrail'in saldırılarının başlamasından bu yana Mısır ile koordinasyon halinde Gazze'ye kapsamlı insani yardım ulaştırmaya devam ediyor.

İSRAİL YARDIM GİRİŞLERİNE İZİN VERMİYOR

İsrail, Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze’ye insani yardımların girişine izin vermesi için yapılan uluslararası çağrıları dikkate almıyor.

Tel Aviv yönetimi, Uluslararası Adalet Divanının, Güney Afrika'nın İsrail aleyhinde açtığı soykırım davasında, Gazze'ye insani yardımlara izin verilmesi konusunda aldığı geçici tedbir kararını da uygulamayı reddediyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 29
  • Vatandaş işci 3 hafta önce Şikayet Et
    Bence yanlışlık olmuş İsrail'e yapılan yardımlar sıralamasında denilecekti herhalde. Halbuki son günlerde Gazze unutuldu .
    Cevapla
  • Dadaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Başta Ali koç
    Cevapla
  • Muhammed Salih 3 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye de yaşayan yirmi binden fazla yahudi olduğu soyleniyor. Bunlar Türkiye den surulmelidir. Disar daki Yahudilere gücünüz yetmiyor olabilir. İçerde olan yahudilerede mi gucunuz yetmiyor. Onları dışarı sürmek lazım. Onlar filistinli din kardeşlerimizi hem olduruyorlar hemde geride kalanları aç birakiyorlar. İcimizde olan bu yahudi alcaklar bir an önce dışarı atilmalidir.
    Cevapla
  • Fener 3 hafta önce Şikayet Et
    Tek Çare ISLAM ORDUSU Kurulmalı ve Haksızlığa uğrayan Ülkelere Kalkan olmalı. Katiyen Katliamlara sessiz Kalınmamlı. Bu artık Savaş değil Toplu Katliam .Allah tüm Siyonistler Helak etsin.
    Cevapla
  • Can konya 3 hafta önce Şikayet Et
    Adamın anası aglamış yardımda 1 sırada olsan ne olur Müslüman ölüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!