Mısır medyası: Gazze'de ateşkes müzakereleri yarın yeniden başlayacak

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası müzakerelerinin yarın Mısır'ın başkenti Kahire'de yeniden başlayacağı belirtildi.

GİRİŞ 06.04.2024 20:26 GÜNCELLEME 07.04.2024 10:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

"Kahire el-İhbariyye" televizyonunun Mısırlı üst düzey kaynaklara dayandırdığı haberde, Gazze'de ateşkesin sağlanması konusunda yoğun şekilde diplomatik temasların yapıldığı kaydedildi.

Haberde, "Kahire, Gazze'de huzurun sağlanması konusunda yarın (pazar) toplantılara ev sahipliği yapacak." ifadelerine yer verildi.

Müzakerelere CIA Direktörü Bill Burns, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve İsrail heyeti ile Hamas'ın önde gelen isimlerinden oluşan bir heyetin katılacağı bilgisine yer verildi.

Mısır'dan ise konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Hamas'tan yapılan açıklamada, Halil el-Hayye başkanlığındaki bir heyetin Mısır'ın daveti üzerine Gazze Şeridi'nde ateşkes görüşmelerine katılmak için yarın Kahire'ye gideceği bildirilmişti.

KAYNAK: TRT HABER, AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • feraset 3 hafta önce Şikayet Et
    Yerin dibine girsin görüşme, Cenabı Allah ın lanetlediği kavimle ne görüşeceğiz , binlerce genç bu katil işgalci iğrenç lanetli kavimle savaşmak istiyor yetiştirin bizleri Allah aşkına
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    insan olsa lanetlik durumda olmaz, barışır başka ülkeye saldırır
    Cevapla
  • İdris 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu kadar aptal olunmaz 182 gündür görüşüyosunuzda noluyor siz görüşün kafirler yakmaya yıkmaya katletmeye devam etsin siz oyalanın Allah büyüktür elbet hesabını sorar bunun sizin gibi korkak liderlerden
    Cevapla
  • Sisik 3 hafta önce Şikayet Et
    Sisi kopegi sen oyle izlemeye devam et emin ol ki sira sendedir sen o muslumanlar bu haldeyken kapiyi da acma israil piyonu
    Cevapla
  • Vatanim 3 hafta önce Şikayet Et
    Misir mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu