Hamas kararını duyurdu: Son teklifi reddettik

Hamas’ın üst düzey yetkililerinden Ali Baraka, Mısır’ın başkenti Kahire’de Hamas ve İsrail arasında devam eden ateşkes müzakerelerinde kendilerine sunulan son teklifi reddettiklerini açıkladı.

Hamas kararını duyurdu: Son teklifi reddettik
Hamas kararını duyurdu: Son teklifi reddettik
GİRİŞ 08.04.2024 22:52 GÜNCELLEME 08.04.2024 22:53
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD, Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda Mısır’ın başkenti Kahire’de Hamas ve İsrail arasında ateşkes müzakereleri devam ederken, Hamas’ın üst düzey yetkililerinden Ali Baraka müzakerelerde kendilerine sunulan son teklifi reddettiklerini açıkladı. Adı açıklanmayan bir Hamas yetkilisi, müzakerelerde herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini söylemişti.

Müzakerelere yakın olan bir kaynak ise, ateşkes teklifinin ilk aşamasının yerinden edilmiş Filistinli sivillerin Gazze Şeridi'nin kuzeyine geri dönmesini ve günde 400 ila 500 tırlık gıda yardımının bölgeye ulaştırılmasını içerdiğini ifade etti.

MISIR BASINI: İLERLEME KAYDEDİLDİ

Mısır basını, üst düzey bir Mısırlı kaynağa dayandırdığı haberinde Kahire’de gerçekleştirilen Gazze’de geçici ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasına yönelik yürütülen müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini duyurmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz ise, “Müzakerelerde kritik bir noktaya geldik. Evet başarılı olursa çok sayıda esir evlerine dönecek” demişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Alper tunga 2 hafta önce Şikayet Et
    Şimdi Hamas 7 ekimden beri başarı mı elde etti? Biz 10 yıl önce Karabağ'a girmek için çalışsaydık Azerbaycan'ın da yarısını kaybederdik. Hüseyin ister kendisi ile mücadele ettiğimizi zannederken kendisine hizmet ettirir.
    Cevapla
  • A.A.A 3 hafta önce Şikayet Et
    Israil, Filistin Halkiyla Dalga gecercesine Teklif sunarsa Elbette Hamas Reddeter.
    Cevapla
  • feraset 3 hafta önce Şikayet Et
    Hükümetlerden fayda yok zengin müslüman kardeşlerimiz siyonist işgalcilere karşı gönüllü olarak savaşmak isteyen biz gençleri donatıp desteklemeli Gazze Cennete Açılan Kapı
    Cevapla
  • mtdrgn 3 hafta önce Şikayet Et
    aferim, savaşa devam. nasılsa size bir şey olmuyor, olan çoluk çocuğa oluyor.
    Cevapla
  • Ebu Mato 3 hafta önce Şikayet Et
    İsrail'in amacı yeryüzündeki tüm müslümanların veya müslüman ülkelerin katıldığı bir dünya savaşı çıkarmak olduğu aşikar. Belki ilerleyen zamanlarda bu dilekleri gerçekleşebilir. Zaten bu soykırım devam ederse mantıklı düşünürsek binlerce yıl sonra kıyamet beklemek saçma olur bu bahisle kıyameti geriye çekenlerin Yahudiler olduguda söylenebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!