İsrail'i boykot çağrısı yapınca işinden kovuldu

Almanya'da İsrail ürünlerine boykot çağrısı yapan sunucu Helen Fares'in görevine son verildiği bildirildi. Fares, "Tüm sesler susturulmaya çalışılıyor; daha fazla ve daha yüksek sesle konuşmamız gerekiyor." dedi.

GİRİŞ 09.04.2024 11:45 GÜNCELLEME 09.04.2024 12:32
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Güney Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu'ndan (SWR) yapılan açıklamada, Helen Fares'in, sosyal medya hesabında İsrail ürünlerini boykot etmek için üretilen bir uygulamanın kullanımını paylaşması nedeniyle görevine son verildiği ifade edildi.

Açıklamada, SWR'nin dijital diyalog formatı "MixTalk"ı sunan Fares'in, bir programın bağımsızlığını ve güvenilirliğini korumak için tarafsızlık görevi olduğu ancak sosyal medyadaki paylaşımında kendisinin bu tarafsızlıktan yoksun olduğu belirtildi.

SWR'nin sosyal medya için açık kuralları olduğuna işaret edilen açıklamada, "Gazeteciler elbette siyasi bir görüşe sahip olsalar da, SWR'nin bağımsızlığı sosyal medya faaliyetleri nedeniyle tehlikeye atılmamalı veya sorgulanmamalıdır. SWR bu özel durumda bu ilkenin ihlal edildiğini düşünmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Görevine son verilen Helen Fares ise, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Alman medyası, Filistin için konuşan tüm sesleri susturmaya çalışıyor. Bu yüzden daha fazla ve daha yüksek sesle konuşmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Instagram'da kendisini "Bayan Baklava" olarak adlandıran Fares, bir süpermarketteki paylaşımında, Danone firmasına ait Alpro marka çikolatalı içeceği almak isterken "No Thanks" adlı boykot uygulamasını açıyor ve şirketin İsrailli start-up'lara yatırım yaptığını belirtilmesi üzerine ürünü rafa geri koyuyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 32
  • Karaçarşafonuru 4 hafta önce Şikayet Et
    Bu Avrupa ülkeleri de hep aynı. Fikir özgürlüğü diye zırlarlar ardından iki yüzlülüklerini sergilerler. Sayın cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Almanya geçmişte yahudilere çektirdiği zulümden ötürü özür mahiyetinde bebek katili İsraili destekliyor. Yetti şu İslamofobiniz!!!
    Cevapla
  • HafızSümeyyeHanım 4 hafta önce Şikayet Et
    Almanyanın insanları susturmaya çalışması çok saçma. Fikir özgürlüğü diye zırlayan ülkelerin de gerçek yüzünü gördük. Sayın cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi Almanya sadece geçmişte yahudilere yaptıklarından ötürü bebek katili İsraili destekliyor. Yetti şu İslamafobiniz.
    Cevapla
  • Mahmuttr 1 ay önce Şikayet Et
    Herseye dokun İsraile dokunma. Adamların yasası bu. Öl ama onların burnu kanamasin. Bi füze sistemiyle pespese atışlarla yok edemiyoruz el kadar ülkelerini. Hepimiz korkuyoruz Müslüman ülkelerin hepsi aynı.
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 1 ay önce Şikayet Et
    Burda da indirimli satılıyor
    Cevapla
  • TURANIN ÇOCUKLARI! 4 hafta önce Şikayet Et
    Bazı insanların sadece geçimini bu tür küçük marketlerden bazılarında çalışarak elde ediyor olabilir.Şu şunun malı bu bunun malı diye düşünmeden çocuklarını ailesini düşünenler var bu ülkede! Ülkemizin açlığı,kanı revanı bitti biz kaldık tabi tek müslüman ülkeymiş gibi diğer arap ülkeleri niye sesini çıkarmıyor arkadaş!
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 1 ay önce Şikayet Et
    İşte onun için diyorum epeydir Kontrolü ALLAH CC korkusu olan,tam güvenilir,insanlarda olmalı ihtiyaç harici FİŞİ ÇEKİLMELİ bu inteenet dolayısıyla sosyal medya denen ÇÖPLÜĞÜN...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Starbucks’ı boykot edenlere ‘salak’ diyen Ümit Özdağ, oyuncu Sinan Albayrak’a dava açtı
Eşsiz koleksiyon... ABD 90 yıl sonra İran'a iade etti!