AKINCI TİHA'ya rağbetin arkasındaki gerçek: Aynı anda 3 bin teröristi dağıtan güç!

“Afrika uyanışı”nın merkez ülkelerinden Burkina Faso’da AKINCI TİHA’ların envantere alınmasının başlıca sebebi olarak, daha önce ithal edilen Türk SİHA’larının terörle mücadeledeki inanılmaz başarıları gösteriliyor.

GİRİŞ 09.04.2024 14:13 GÜNCELLEME 09.04.2024 14:13
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Burkina Faso’da geçiş hükümetinin lideri İbrahim Traore’nin göreve gelmesiyle Fransa’nın ülkedeki etkinliği kırılırken, Türkiye’nin nüfuzu artıyor. Ülkedeki terör tehdidine karşı Bayraktar SİHA’nın ardından AKINCI TİHA’yı da envanterine katan Burkina Faso, terörle mücadelede tarihinin en yüksek kabiliyetine ulaşma yolunda ilerliyor.

SİHA, TİHA, TEBER...

2022 yılında 5 adet Bayraktar TB2 satın alan Burkina Faso, son olarak AKINCI TİHA’ları envanterine kattı. TB2 SİHA’lara ilaveten AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nı (TİHA) kullanıma alan Burkina Faso, Türkiye menşeili bazı güdümlü mühimmat alımı da gerçekleştirdi. TEBER ve HGK ile MAM-T ve MAM-L gibi Türk yapımı akıllı mühimmatlar, AKINCI TİHA ile birlikte Türkiye’den ithal edildi.

Burkina Faso’da AKINCI TİHA dönemi başladı! Devlet Başkanı'ndan Türkiye açıklamasıBurkina Faso’da AKINCI TİHA dönemi başladı! Devlet Başkanı'ndan Türkiye açıklaması

Türk SİHA’larına rağbet gösteren Burkina Faso’nun bu ilgisinin ardında, en tehlikeli operasyonlarda bile TB2 SİHA’lardan elde edilen yüksek verimlilik olarak gösteriliyor.

TERÖRİSTLER SALDIRDI, TÜRK SİHA’LARI PÜSKÜRTTÜ

Bundan 5 ay önce ülkede 3 bin teröristle gerçekleştirilen kışla baskını, Türk SİHA’larının kullanıldığı operasyonla püskürtülmüştü.

Djiba kasabasındaki bir kışlaya 26 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen saldırıda en az 400 terörist kısa sürede imha edilmişti.

TB2 SİHA’lardan alınan görüntüleri yayınlayan Burkina Faso ordusu, baskın girişimiyle ilgili ayrıntıları paylaşmıştı. Türk SİHA’larının motorize birlikleri başarılı atışlarla vurarak terörist yoğunlaşmalarını nasıl dağıttığı gözler önüne serilmişti.

Teröristlerin kullanımındaki zırhlı personel taşıyıcılarının da TB2 SİHA’larla vurularak etkisizleştirildiği görüntülere yansımıştı.

İşte o anlar...

DARBEYE KALKIŞANLARA TB2 İLE MÜDAHALE

Bayraktar TB2’ler, ülke güvenliğini tehdit eden darbe girişimlerinin bastırılmasında da öncü güç olmuştu. Burkina Faso hükümeti, 26 Eylül 2023 ve 14 Ocak 2024’te iki askerî darbe girişimini Türk SİHA’larının kullanıldığı karşı operasyonlarla bastırmıştı.

Burkina Faso'da darbe girişimi başarısız oldu

BAYKAR’A EN YÜKSEK DEVLET NİŞANI

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, 25 Nisan 2023’te Burkina Faso’da ülkenin en üst seviye ulusal nişanı olan “Ordre de L'etalon Officier” madalyasına layık görülmüştü.

FRANSIZCA’DAN KURTULDULAR

Burkina Faso Geçici Hükümet Başkanı İbrahima Traore, Fransızcanın resmi dil olmaktan çıkarıldığını ilan etmişti.

Cumhurbaşkanı Traore, Fransızcayı resmi dil olmaktan çıkaran anayasa değişikliğini 9 Aralık 2023’te imzalamıştı.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 38
  • Dede 3 hafta önce Şikayet Et
    Tekerlekli abus top verilmeli sihalar cahaltilmali kale kollar yapılmalı büyük oparasyon yapılmalı
    Cevapla
  • Yetkili biri 3 hafta önce Şikayet Et
    Tamam
    Cevapla
  • Hfjfjfj 3 hafta önce Şikayet Et
    Keşke Filistin evde versek
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Filistin için bizzat savaşa müdahil olunmalı yoksa yardım etmek kolay değil
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    her yere girmeliyiz, 100 yıldır ayaklarımıza vurulan prangalar atacağız inşallah
    Cevapla
  • *ekrem* 3 hafta önce Şikayet Et
    bu haberler c h p k k yı çıldırtır yerli ve milli düşmanları reziller
    Cevapla
  • Fgghg 3 hafta önce Şikayet Et
    Keşke Filistin e de versek
    Cevapla
  • Bilir kişi 3 hafta önce Şikayet Et
    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olursan böyle boş beleş yazarsın buraya. Filistin'de mücahidler yerin 100-160 m aşağısında yaşayarak savaşıyor. Yerin üstünde tek sağlam yapı kalmamış. Nereye veriyorsun SİHA'yı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kavgayı ayıran polis memuruna kafa attı
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!