Bir ülke resmen harekete geçti! Başbakan Filistin için 5 ülkeye çıkarma yapacak

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Filistin devletinin tanınması için Norveç, İrlanda, Portekiz, Slovenya ve Belçika başbakanlarıyla bir araya geleceği bir Avrupa Birliği (AB) turuna çıkacak.

Bir ülke resmen harekete geçti! Başbakan Filistin için 5 ülkeye çıkarma yapacak
Bir ülke resmen harekete geçti! Başbakan Filistin için 5 ülkeye çıkarma yapacak
GİRİŞ 09.04.2024 18:06 GÜNCELLEME 09.04.2024 18:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İspanya, Filistin devletinin tanınması için harekete geçiyor. İspanya Hükümet Sözcüsü Pilar Alegria, yaptığı açıklamada, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Filistin devletinin tanınması için önümüzdeki hafta Norveç, İrlanda, Portekiz, Slovenya ve Belçika başbakanlarıyla bir araya geleceği bir Avrupa Birliği (AB) turuna çıkacağını bildirdi.

'GAZZE'DEKİ İNSANİ FELAKETİ DURDURMAK İÇİN YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ'

Alegria, Sanchez'in gündeminde mevkidaşlarıyla İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarına karşı AB'nin tutumuna odaklanmak olduğunu belirterek, "Gazze'deki insani felaketi durdurmak ve iki devletli çözümün bir an önce hayata geçirilmesini sağlayacak siyasi bir barış sürecinin başlatılmasına yardımcı olmak istiyoruz" dedi.

İspanya, İrlanda, Malta ve Slovenya geçen ay Filistin devletinin tanınması için ortaklaşa çalışacaklarını açıklamışlardı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • hsyn 3 hafta önce Şikayet Et
    İspanya
    Cevapla
  • selahaddin eyyubi 3 hafta önce Şikayet Et
    Güneş batıdan doğuyor
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    işte, islam ülkelerini utandıracak bir duruş...
    Cevapla
  • Oktay 3 hafta önce Şikayet Et
    Ve biz müslümanız. Son nefeste Allah kime iman nasip eder kimden imanı alır, bunu yalnızca Allah bilir
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Yav bu Müslüman ülkeler, bir İspanya gibi olamadılar, acaba (korkak) bir ümmet miyiz, Mübarek Ramazan Bayramını, bayram etmeyi hak ETTİKMİ??? ❗❗❗Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!