Tayvan'daki 7,4'lük depremde can kaybı yükseldi

Tayvan'da 3 Nisan'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükseldi. 1146 kişinin yaralandığı depremde kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

GİRİŞ 10.04.2024 15:56 GÜNCELLEME 10.04.2024 15:57

Tayvan'da 3 Nisan'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde bilanço artıyor. Merkezi Hualien şehri olan depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükseldi. 1146 kişinin yaralandığı depremde kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Ortaya çıkan yeni bir görüntüde ise, Taroko Vadisi'ne giden dağ yolunda seyir halindeki sürücünün depreme yakalandığı anlar anbean kaydedildi. Şiddetli depremin yol açtığı heyelan nedeniyle düşen kayaların arasında kalan araçtaki 2 Taylandlının depremden birkaç saniye önce uyarı mesajı aldığı öğrenilirken, araç kamerasına yansıyan görüntülerde sürücünün aracı dağ yolunda bulunan tünele çekmeyi başardığı görüldü.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza