ABD Başkanı Biden'dan olası savaşta İran'a İsrail uyarısı

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın Tel Aviv'e olası saldırısında İsrail'in güvenliğini sağlamak için her şeyi yapacaklarını belirtti. Biden, "İsrail'e desteğimiz sarsılmaz" diyerek İran'ı uyardı.

ABD Başkanı Biden'dan olası savaşta İran'a İsrail uyarısı
ABD Başkanı Biden'dan olası savaşta İran'a İsrail uyarısı
GİRİŞ 11.04.2024 00:04 GÜNCELLEME 11.04.2024 00:04
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Biden, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Biden, Kişida ile görüşmelerinde Orta Doğu'daki gelişmeleri ele aldıklarını ve bu bağlamda hem Gazze'deki krize hem de İran'a ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını bildirdi.

'İSRAİL'E OLAN GÜVENLİK TAAHHÜDÜMÜZ SARSILMAZ'

"İran'ın İsrail'e yönelik ciddi saldırı tehdidini de görüşmemizde ele aldık. Başbakan (Binyamin) Netanyahu'ya da söylediğim gibi, İran'dan ve onun bölgedeki vekillerinden gelen tehditlere karşı İsrail'e olan güvenlik taahhüdümüz sarsılmaz. Tekrar ediyorum, sarsılmaz." şeklinde konuştu.

'HER ŞEYİ YAPARIZ'

Biden, İran ya da Orta Doğu'daki herhangi bir ülkeden gelecek saldırılarda İsrail'in güvenliğini sağlamak için her şeyi yapacaklarını vurguladı.

NETANYAHU'YA GAZZE UYARISI

Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son görüşmesinde Gazze'deki krizi kapsamlı şekilde ele aldıklarını ve bu konudaki endişelerini kendisine açık şekilde dile getirdiğini söyledi.

ABD Başkanı, Gazze'ye son günlerde artan insani yardımın yeterli olmadığını ve Netanyahu yönetiminden daha fazla yardım girmesine izin vermesini istediğini aktardı.

Biden, sivil kayıplarının azaltılması konusunu da gündeme getirdiğini ve bu konudaki rahatsızlığını Netanyahu'ya ilettiğini kaydetti.

BİDEN'DAN 6 HAFTALIK ATEŞKES SİNYALİ

"Hamas'a (ateşkes anlaşması taslağı) sunuldu, yaptığımız öneriyi değerlendirip ilerlemeleri gerekiyor. Rehinelerin ait oldukları evlerine dönmesi gerekiyor, aynı zamanda 6 haftalık bir ateşkese hemen ihtiyacımız var." diyen Biden, Gazze'deki insani krizin tırmanmaması için insani yardım çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve bunun ateşkes anlaşmasıyla yakından ilgili olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 112
  • vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu baba ve gayrı meşru çocuğuna haddini bildirecek bir koalisyon lazım. İsraili kim vurursa ona destek vacip olacak. Bu Haçlı hilal savaşıdır.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah hepinizin belasını versin ABD İsrail, Dünyayı kan ve gözyaşına boğmaya karalılar.
    Cevapla
  • VATANSEVER ADANALI 2 hafta önce Şikayet Et
    Yüce A L L A H. biden'e ve netenyahu ya da evlat ve torun acısını en kısa zamanda tattırsın İNŞAALLAH ...
    Cevapla
  • Arif 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah sizin topyekün Kahru perişan etsin
    Cevapla
  • Temel Şimşek 2 hafta önce Şikayet Et
    Esas dönüş Rusya nın peşindedir Tusyanın yanına Türkiye yine ekleyebiliriz maalesef öyle gözüküyor İran’dan çok şüpheliyim aninde döneklik yapabilir kendisine vurdurur gibi yapıp Rusya’yı NATO karşına çıkarıp savaştırabilir Rusya nın NATO ya karşı savaşı en çok Türkiye ye zarar verdirir dikat edersek abd bundan daha bir yıl önce Karadeniz e girerek ortalığı çok karıştırmaya çalıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı