CENTCOM'dan İsrail'e "İran" ziyareti

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla'nın, İran'ın, İsrail'e yönelik saldırı tehditlerini ele almak için İsrail'i ziyaret edeceği belirtildi.

GİRİŞ 11.04.2024 10:19 GÜNCELLEME 11.04.2024 10:48
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla'nın, İran'ın, İsrail'e yönelik saldırı tehditlerini ele almak için İsrail'i ziyaret edeceği belirtildi.

ABD'den yayın yapan Axios internet sitesinin 2 İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberine göre, CENTCOM Komutanı Kurilla'nın, İsrail'e ziyaretinin bugün gerçekleşmesi bekleniyor.

Kurilla, İran ile vekillerinin, İsrail'e yönelik olası saldırısına karşı yürütülecek savunma planlarını görüşmek üzere yapacağı ziyaret kapsamında, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrail ordusunun üst düzey yetkilileriyle bir araya gelecek.

İsrail'in önceki hafta Suriye'nin Şam kentindeki İran Konsolosluğuna yönelik saldırısının ardından, İran ve İsrail tarafından karşılıklı açıklamalarla bölgedeki tansiyon biraz daha yükselmişti.

ABD Başkanı Joe Biden da dünkü açıklamasında, olası bir İran tehdidine karşı, İsrail'e "sarsılmaz" şekilde destek vermeye devam edeceklerini bildirmişti.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • Ahmed 3 hafta önce Şikayet Et
    İran kaç, israil tut. Sanki, iran hükümeti mossad(cia) dışında bir yere hizmet ediyormuş gibi.
    Cevapla
  • Talip 3 hafta önce Şikayet Et
    Nekadar korkak adam bunlar yahu, ellerinde bu teknoloji olmasa evlerinden çıkamayacaklar, korkak caniker, bigün topunuzun ipini kesecekler az kaldı, bu zulüm yanınıza kar kalmaz.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    itler İslam aleminin sarsılmaz desteği mazlumların yanındadır sabrımızı taşıtmayın
    Cevapla
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Alçak İran senin gücün Suriyeli mazlumlara yetti hadi bakalım kaç paralık şerefin var bı gorelim.
    Cevapla
  • Ersan 3 hafta önce Şikayet Et
    Pers kafası fitne peşinde olmayıp Müslümanlarla ittifak kursa, büyük şeytanı ve gayr-ı meşru çocuğunu telef etse iyi bir beklenti. Ama işte persliğinden vazgeçmiyor.
    Cevapla
  • Selim 3 hafta önce Şikayet Et
    Kimle ittifak kuracak, kim cesaret edecek? Diğer korkak yada hain islam ülkeleriyle mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’da şoke eden görüntü! Taksi durağını pompalı tüfekle delik deşik etti
İsrail medyasında Türk ambargosu analizi: Bizi çok zor günler bekliyor