Dünya Bankası’ndan Türkiye için enflasyon tahmini!

Dünya Bankası, Türkiye için enflasyon ve büyüme tahminini açıkladı. Banka, Türkiye'de enflasyonun mayısta zirveyi gördükten sonra kademeli olarak gerileyeceğini belirtti.

GİRİŞ 12.04.2024 01:18 GÜNCELLEME 12.04.2024 09:49
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı Avrupa ve Orta Asya ekonomilerine ilişkin raporunu yayımladı.

Buna göre Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin bu yıl 3 ve gelecek yıl yüzde 3,6 büyümesinin beklendiği bildirdi.

Dünya Bankası, ocak ayında Türkiye ekonomisinin bu yıl, yüzde 3,1 ve gelecek yıl yüzde 3,9 büyüyeceğini tahmin etmişti. Raporda, makroekonomik konsolidasyon çabalarının yurt içi talebi kısıtlamasının beklendiği aktarıldı.

"KADEMELİ OLARAK GERİLEYECEK"

Bankanın raporunda, "Sıkı para politikasının etkisiyle enflasyonun mayısta zirve yaptıktan sonra kademeli olarak gerilemesi beklenirken, net ihracatın artan katkısıyla 2024 yılından itibaren cari dengenin iyileşmesi öngörülüyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

Görünümün mevcut politika duruşunun devamına bağlı olduğu belirtilen raporda, görünüme yönelik risklerin dengeli olduğu kaydedildi.

Raporda, yeni ekonomik yönetiminin artan itibarının daha fazla yatırım girişiyle sonuçlanabileceği, bunun da para biriminin istikrar kazanmasına ve ekonomik düzenlemenin hızlandırılmasına yardımcı olabileceği ifade edildi.

Dünya Bankası, Türkiye'yle işbirliğinin detaylarını paylaştı: Anlaşma neleri kapsayacak?Dünya Bankası, Türkiye'yle işbirliğinin detaylarını paylaştı: Anlaşma neleri kapsayacak?

Dünya Bankası'ndan bu yıl yüzde 4,5'lik büyüme beklentisiDünya Bankası'ndan bu yıl yüzde 4,5'lik büyüme beklentisi

AVRUPA VE ORTA ASYA BÜYÜME TAHMİNİNE GÜNCELLEME

Banka, Avrupa ve Orta Asya ekonomisinin büyüme hızının bu yıl yüzde 2,8 olmasının beklendiğini bildirdi. Zayıflayan küresel ekonomi, sıkı para politikası, Çin'deki yavaşlama ve düşük emtia fiyatlarının bölgenin büyüme görünümü üzerinde baskı yaratacağı kaydedildi.

Ocak ayında Avrupa ve Orta Asya ekonomisinin bu yıl yüzde 2,4 ve gelecek yıl yüzde 2,7 büyüyeceği öngörülmüştü.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Ali KOCABIYIK 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu ekonomi yönetimini ben başarılı buluyorum. Şu anda ellerinde olan imkanları rasyonel çerceveler içinde uyguluyorlar. Maalesef bir kaç sene önce dövizi sabit tutma yönünde alınan bazı kararların acı reçetesini şu anda minimum sekilde hissettirmeye çalışıyor bu yönetim. Yapılan yorumların bazılarına da katılmamak elde değil zira içeride ki hainler dışarıdaki mihraklardan oldukça fazla..
    Cevapla
  • Horlama 2 hafta önce Şikayet Et
    Yerli terörist ve yerli hain hırsız soysuz şirketler oldukça bu millete rahat. yok....
    Cevapla
  • Mehter 2 hafta önce Şikayet Et
    Siz ekonomik bilginizle tahmin yapıyorsunuz. Bizim ülkede durumlar farkli
    Cevapla
  • ZIRTOVSKi 2 hafta önce Şikayet Et
    Ayrimsiz her yil hatta 1975´lerden sonra hep yaz tureizm sezonunda dövizler ya sabit kaliyor turizm sezonu bitincede tl yine deger kaybediyor bu hep böyle olmu$dur..$imdide aynisi.Görceksiniz Dolar ve oyro yil sonunda cok deger kazancak bir oyro 500 lirayi bulur.
    Cevapla
  • Halilkara 2 hafta önce Şikayet Et
    Madem öyle olacak sat evini varkini yatır dolara köşe olursun
    Cevapla
  • Mustafa Yıldız 2 hafta önce Şikayet Et
    Vay be yoruma bak süper ekonomisd emice uşagı
    Cevapla
  • Salih 2 hafta önce Şikayet Et
    Cok biliyonuz atması iftira atması kolay dünya bankası yükselecek dese inanırsınız düşecek dese yalanlara başlarsınız kabul etmesiniz
    Cevapla
  • Millet 2 hafta önce Şikayet Et
    Desene Nisan Mayıs zamlar geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendi
Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı! Hasan Arat dünyaca ünlü teknik adamla görüşecek