İsrail, Gazze'de TRT ekibine saldırdı! Başkan Erdoğan'dan sert tepki

Gazze’deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yapan TRT Arabi ekibi aracı İsrail ordusu tarafından saldırıya uğradı. Bağımsız kameraman olarak çalışan Sami Şahada ağır yaralandı, ameliyata alındı.

GİRİŞ 12.04.2024 16:06 GÜNCELLEME 12.04.2024 22:33
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombalaması sonucu aralarında TRT Arapça ekibinin de bulunduğu bir grup gazeteci yaralandı.

Görgü kaynaklarından alınan bilgiye göre İsrail ordusu, Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, bölgedeki gelişmeleri takip eden ve TRT Arapça ekibinin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyi hedef aldı.

TANKLA SALDIRDILAR

Tank atışı kullanılarak gerçekleştirilen saldırıda bazı gazeteciler yaralandı.

Deyr el-Belah'teki Aksa Şehitleri Hastanesi sağlık kaynakları da saldırıda kameraman Sami Şehade'nin ayağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını, TRT Arapça muhabiri Sami Berhum'un da hafif yaralandığını aktardı.

Gazeteci Muhammed es-Savalihi'nin de sağ elinden yaralandığı ifade edildi.

BAŞKAN ERDOĞAN: İSRAİL ELBETTE BEDELİNİ ÖDEYECEK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas'a ne olursa olsun İsrail'in Gazze'ye yönelik barbarca saldırıları karşısında dik durmaya devam edeceklerini söyleyerek, "İsrail, bu zulmün bedelini elbet ödeyecek" dedi.

Erdoğan, telefon görüşmesinde şunun da altını çizdi:

"BM Güvenlik Konseyi'nin kararı dahil ateşkes için tüm imkanları seferber etmemiz gerekir. İsrail'e karşı dimdik, birlik içerisinde mücadele edilmesi gerekiyor."

TRT Kameramanı Sami Şahada

KURTULMUŞ'TAN, GAZZE'DE GÖREVLİ GAZETECİLERE 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'de TRT Arabi ekibinin İsrail'in saldırısına uğraması nedeniyle, bölgede görev yapan tüm basın mensuplarına 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

 ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik saldırı sonrası X hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Ömer Çelik sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Gazze Şeridi’nde Filistinlileri acımasızca katleden İsrail ordusunun, bölgedeki insani durumu dünya gündemine taşıyan basın mensuplarını hedef almasını bir kez daha lanetliyoruz.

Gazze’deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yaparken İsrail tarafından hava saldırısına uğrayan TRT Arabi ekibine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yaralanan muhabir Sami Şahada’ya şifa diliyoruz.

TRT GENEL MÜDÜRÜ SOBACI'DAN İLK AÇIKLAMA

Saldırıya TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı da sert tepki gösterdi.

Sobacı alçak saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Katil İsrail, Nuseyrat Kampında TRT Arabi ekibimizin aracını hedef aldı. Maalesef freelancer kameramanımız Sami Şahada ayağını kaybetti, şu an ameliyatta. Muhabirimiz Sami Berhum’un durumu çok şükür iyi. Hiçbir ahlaki, hukuki, insani sınırı olmayan İsrail vahşetini lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

İSRAİL SALDIRILARINDA 140 GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 140 gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İsrail ordusu dün, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde "sürpriz bir askeri operasyon" başlattığını açıklamıştı. İsrail'in evleri, camileri ve yolları hedef alan saldırılarında çok sayıda Filistinli ölmüş ve yaralanmıştı.

GAZZE HÜKÜMETİ: İSRAİL KASITLI OLARAK HEDEF ALDI

Gazze'deki Filistin hükümeti, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda 3 gazeteciyi kasıtlı hedef aldığını açıkladı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İsrail işgal ordusu, bugün Nusayrat Mülteci Kampı'nda devam eden saldırılarında gazetecilik görevini yaparken kasten 3 Filistinli gazeteciyi hedef alarak soykırım savaşını devam ettirdiğini ortaya koydu." ifadelerine yer verildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 135
  • Her zamanki gibi 2 hafta önce Şikayet Et
    Bir kaç kuru tehdit ile ciddiye alınmayacak kınama tamamdır iş, durmak yok yola devam, daha doğrusu uçuruma doğru.
    Cevapla
  • Murat 2 hafta önce Şikayet Et
    Siyonistler pkk,fetösü, israili sınırın dışında savaşıyor. Sınırın dibine silahlar yığılmış. İçerdeki muhalefet yapıyor ne güzelde marketteki fiyatların pahalı olduğunu anlatıyor dedikleriniz ne yapıyor? Bu kriptolarda bu ülkenin başını indirmeye çalışıyor. Dünyadan tehditlerden hiç bahsetmiyorlar. Uyu yegenim uyu soğan patatesle doyarsın.
    Cevapla
  • Ercan 2 hafta önce Şikayet Et
    Silahlı cevap istiyoruz bu silahlar i boşuna mı yapiyoruz ?
    Cevapla
  • Mücahit 2 hafta önce Şikayet Et
    Az daha sabredin kardeşim Hatay amik ovasına kadar gelsin işgalci İsrail
    Cevapla
  • Mücahit 2 hafta önce Şikayet Et
    Evet konuşması lazım herkesin dikenli tel ve barut ne kadar gitmiş TÜİK verilerinde yazıyor biden bile İsrail in savunmasını adadik kendimize diyor valla adam icraat yapıyor laf değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Abdullah Ağar PKK'ya dev operasyon öncesi uyardı: Bu şeytanlık inşallah olmaz!