Mossad İran'a saldırı planını onayladı

İsrail'de ordu ile dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın İran'ın ülkeye muhtemel saldırısı durumunda yapılacak karşı saldırı planını onayladığı belirtildi.

GİRİŞ 12.04.2024 16:07 GÜNCELLEME 12.04.2024 18:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

 İsrail'de ordu ile dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın İran'ın ülkeye muhtemel saldırısı durumunda yapılacak karşı saldırı planını onayladığı belirtildi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, ABD ve İsrail orduları arasındaki koordinasyonun arttığına işaret edilerek "İsrail ordusu ve Mossad, İsrail'in İran topraklarından saldırıya uğraması durumunda İran'a saldırı planıyla ilgili anlaşmaya vardı." ifadesi kullanıldı.

İran'ın "üst düzey komutanlarının öldürüldüğü saldırının intikamını alma niyetinden vazgeçmeyeceğine" işaret edilen haberde, İran'dan gelmesi muhtemel bir saldırıya karşı İsrail'in hazırlıklı olduğu kaydedildi.

İSRAİL İRAN'IN MİSİLLEME SALDIRISINA HAZIRLANIYOR

İsrail, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti.

Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde 7 kişi ile 6 Suriye vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Saldırıya hızlıca misillemede bulunacağını duyuran İran, olaydan ABD'yi de sorumlu tutmuştu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, dün İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde "İran'ın saldırı tehdidine karşı ABD'nin tam desteğini" iletmişti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise dün Alman mevkidaşı Annalena Baerbock ile yaptığı telefon görüşmesinde, ülkesinin Şam'daki konsolosluğunu vuran İsrail'e karşı muhtemel misillemeyi diplomatik misyonların dokunulmazlığını ve uluslararası hukuku ihlal eden "saldırganı cezalandırmak için meşru müdafaa" olarak değerlendirmişti.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • harun fettah 1 ay önce Şikayet Et
    Şaşırmadık amerikanın istediği oluyor İslam dünyasını kana bulayan terörist bir devlet olduğu ortada daha net bir şekilde meydana çıktı Amerikanın İsrail demek Amerika demektir nerde İslam dünyası hepsi ölmüş Türkiye hariç
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Terör devletinin vampirler ordusu.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Mühimmatları kalmadıysa İran mutlaka mühimmat yetiştirir onlara. Yoksa onlarla savaşacağını mı sandınız?
    Cevapla
  • hagan 1 ay önce Şikayet Et
    israil irana elektromanyetik silahla saldıracakmış. Yecuc ve mecucu seddin ardında tutan şeyin elektromanyetik bir alan olduğu söyleniyor. israilin saldırısı bu seddi yıkabilir. yecuc ve mecucun bir halk belli bir yere toplandıktan sonra ortaya çıkacağı kehaneti var. Bu halkın filistinde toplanan yahudiler olduğu söyleniyor. Allah yecuc ve mecuc israilin üstüne gönderebilir.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Adamların Amerika vermese mühimmatı kalmamış, iran 'a misilleme yapacakmış, yersen! Blöf diyorlar ya işte en alasından.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni keşfedildi, sığınağa benziyor! Mars'a yerleşmenin anahtarı bulunmuş olabilir...
İran'da cumhurbaşkanlığına sürpriz aday