İsrail eski istihbarat yetkilisi Nadav Argaman: Bu bizim kıyametimiz olacak!

Eski İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Nadav Argaman, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun görev için uygun olmadığını belirterek ülkeyi “kıyamete sürüklediğini” ifade etti.

GİRİŞ 13.04.2024 13:01 GÜNCELLEME 13.04.2024 17:30
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

İsrail televizyonu Kanal 12'ye konuşan Argaman, ülkede hızlı şekilde seçimlerin yapılması gerektiğini ancak Netanyahu’nun ahlaki açıdan tekrar aynı görev için aday olamayacağını söyledi.

Argaman, “İsrail’in kuruluşundan bu yana en büyük felaket” olarak nitelendirdiği 7 Ekim saldırısından doğrudan Netanyahu’nun sorumlu olduğunu vurguladı.

"MUAZZAM BAŞARISIZLIĞIN SORUMLUSU"

“(Netanyahu) O, muazzam başarısızlığın sorumlusu. O sorumlu, başka (sorumlu) kimse yok.” diyen Argaman, bu büyüklükte bir başarısızlığın sorumluluğunu üstlenmeyen birinin lider olmaya uygun olmadığını kaydetti.

"BU BİZİM İÇİN KYAMET OLACAK"

Argaman, “Netanyahu görevden ayrılmazsa bu bizim için kıyamet olacak. Eğer İsrail devleti hızlı bir şekilde kendisine çekidüzen vermezse, çok kötü yerlere varacağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Netanyahu’nun geçmişte, İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'den “büyük bir aşağılama” ile bahsettiğini hatırlatan Argaman, Netanyahu’nun Smotrich ile ekonominin hiçbir ilgisi olmadığını bilmesine rağmen onu kullandığını savundu.

Kim daha güçlü? Kalem kalem karşılaştırdık... Tüm Dünya İran ve israil'e odaklandı!

Argaman, Ben-Gvir’i de eleştirerek, “Ben-Gvir’in güvenlikle ne ilgisi var? Ulusal Güvenlik Bakanı? Belki daha iyi ifadeyle ulusal felaket bakanıdır.” görüşünü dile getirdi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 76
  • Değer Bilir 2 hafta önce Şikayet Et
    Siz reise sıkıntılı günlerinde nasıl yardım ettiyseniz, reis de sizin kıyametinizde sizin yanınızda olmaktan kaçınmayacaktır.
    Cevapla
  • İslamca 2 hafta önce Şikayet Et
    Aynen öyle vadedilen topraklar diye SONUNUZA DOĞRU KOŞUYORSUNUZ BİR DOYMADINIZ NASIL BİR VARLIKSANIZ.
    Cevapla
  • insanlık 2 hafta önce Şikayet Et
    Keşke kıyametleri olsa. Aslı astarı yok, konu Gazze 'den başka tarafa çekilip, bu kadar zulümden sonra dikkatler dağıtılıyor. Tiyatro oynanıyor.
    Cevapla
  • pro fil 2 hafta önce Şikayet Et
    itrail hep saman altından yürüdü şeytanyahu açıktan yürüyerek kirli niyetimizi açık etti demek istiyor
    Cevapla
  • Şahin 2 hafta önce Şikayet Et
    2 milyar müslüman ve aklı başında hıristiyan ve yahudiler bile bu siyonist zalimlerden nefret ediyor. 3. dünya savaşını çıkaracak bu siyonist çılgın yahudiler. Bu işin sonu İsrail için çök kötü olacak gibi görünüyor....!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar