İran, İsrail'e saldırdı: Birçok ülke hava sahasını kapattı

İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlatmasının ardından birçok ülke peş peşe hava sahasını kapattıklarını duyurdu.

GİRİŞ 14.04.2024 02:55 GÜNCELLEME 14.04.2024 09:21
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İsrail devlet televizyonu, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu. Saldırının başlamasının ardından birçok ülke hava sahasını kapattı.

IRAK 

Irak resmi haber ajansı INA'ya konuşan Ulaştırma Bakanı Rezzak es-Sadavi, hava sahasının tüm uçuşlara kapatıldığını açıkladı.

Bakan, ülkedeki tüm uçuşların da durdurulduğunu belirtti.

Sivil Havacılık Kurumundan yapılan açıklamada da Irak hava sahasının kapatılmasının geçici ve önlem amaçlı olduğu bildirildi.

Açıklamada, hava sahasının tüm gelen ve giden uçuşlara sabah saat 05.30'a kadar kapatıldığını ve bunun duruma göre uzatılabileceği de aktarıldı.

ÜRDÜN

Ürdün, "bölgedeki tehlikelerin artması" nedeniyle hava sahasının tüm uçuşlara geçici olarak kapatılacağını açıkladı.

Ülkenin resmi ajansı PETRA'nın haberine göre, Ürdün Sivil Havacılık Düzenleme Kurumundan yapılan açıklamada, Ürdün hava sahasının yerel saatle 23.00'ten (TSİ 23.00) itibaren gelen, giden ve transit tüm uçuşlara "birkaç saat" kapatılacağı duyuruldu.

Açıklamada, bu uygulamanın, gelişmelere göre güncellenip kontrol edileceği belirtildi.

Ülkenin hava sahasını kapatma kararının, "uyulan uluslararası standartlara göre risklerin değerlendirilmesinin ardından bölgedeki tehlikelerin artması nedeniyle güvenliği ve Ürdün hava sahasında sivil havacılığın güvenliğini korumak amacıyla" alındığı aktarıldı.

LÜBNAN

Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan güvenlik gelişmeleri göz önüne alınarak ülkenin hava sahası hakkında bir değerlendirme yapıldığını ifade etti.

Hamiye, Lübnan yerel saatiyle 01.00'den sabah 07.00'ye kadar ülkenin hava sahasının tüm uçuşlara geçici olarak ve tedbir amaçlı kapatıldığını kaydetti.

Lübnanlı Bakan, bu saatler arasında ülkenin tek havalimanı olan Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nın tamamen kapalı olacağını, ilerleyen saatlerdeki gelişmelere göre güncelleme yapacaklarını belirtti.

MISIR

Kahire el-İhbariyye kanalının üst düzey bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı habere göre, Mısır hava savunması yüksek alarm durumuna geçti.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • sakaryali 2 hafta önce Şikayet Et
    bu dört ülkeyi müslümanlar yönetmiyor kendilerini belli ettiler
    Cevapla
  • Ali 2 hafta önce Şikayet Et
    Iran. Eko petrol ve dohal bakiyo. Buralar bombalan ekomi coker bu bize be dunyaya yansir
    Cevapla
  • Ali 2 hafta önce Şikayet Et
    Turkiyenin. Isrile ambargo koymasi. Elbette zarar verir ama sadece turki olmaz misir ve bolge devlet deste cekerse. Eko zayilar ayni ermeslistan gibi
    Cevapla
  • Ali 2 hafta önce Şikayet Et
    Israilin hava savun gucu guclu bide abd ve ing. Nin destehini alinca. Iran. Cok buyuk lsler yapmasi lazim
    Cevapla
  • Ali 2 hafta önce Şikayet Et
    Abd. Olmasa. Bu isr. Bu kadar havliyamaz. Bu savas. Da abd iran saldirirsa. O zaman. Cin ve rusya. Iran buyuk destek verir bence putin. Irani 2. Belarus olarak gormeli. Topyekun destek vermeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!