Son dakika: Biden, saldırı sonrası ilk 'İran' hamlesini duyurdu!

ABD Başkanı Joe Biden, "İran'dan gelen insansız hava araçları ve füzelerin neredeyse tamamını düşürmesinde İsrail'e yardımcı olduk." dedi. Biden, İran'a ortak diplomatik tepki verilmesi için G-7 liderlerini de toplayacağını bildirdi.

GİRİŞ 14.04.2024 10:19 GÜNCELLEME 14.04.2024 13:47
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını en güçlü şekilde kınadığını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya "ülkeye desteklerinin tam olduğu" mesajını ilettiğini ve İran'a ortak diplomatik tepki verilmesi için G-7 liderlerini toplayacağını bildirdi.

Biden, yaptığı yazılı açıklamada, "İran ile onun Yemen, Suriye ve Irak'taki bağlantılı örgütleri, bugün İsrail'deki askeri tesislere yönelik benzeri görülmemiş bir hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıları en güçlü şekilde kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Talimatıyla, İsrail'in savunmasına yardımcı olabilmek için geçen hafta bazı ilave Amerikan askeri unsurlarının bölgeye kaydırıldığına işaret eden Biden, "(İran'dan) Gelen insansız hava araçları ve füzelerin neredeyse tamamını düşürmesinde İsrail'e yardımcı olduk." bilgisini verdi.

Netanyahu ile telefon görüşmesine atıf yapan Biden, "ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz taahhüdünü yeniden vurguladığını" belirtti.

Biden, İsrail'in bölgedeki düşmanlarına karşı kendini nasıl savunabileceğini bu gece gösterdiğini kaydetti.

G7 LİDERLERİYLE TOPLANTI

Biden, İran'a verilecek ortak diplomatik tepkiyi görüşmek amacıyla pazar günü G-7 liderlerini toplayacağını da ifade etti.

İsrail ve bölgedeki diğer müttefik ülkelerle görüşmelerine devam edeceklerini ve sürecin gidişatını değerlendireceklerini belirten Biden, her ne kadar Amerikan askerlerine yönelik herhangi saldırı olmasa da uyanık ve dikkatli davranacakları, vatandaşlarını korumak için ne gerekiyorsa yapacakları mesajını verdi.

SAVUNMA BAKANLARI DA GÖRÜŞTÜ

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Austin, Gallant'tan, İsrail'in, İran saldırılarına herhangi bir karşılık vermeden önce ABD'yi son gelişmeler hakkında bilgilendirmesini istedi.

Gallant da X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, görüşmede, İran saldırısına karşı İsrail'in savunma operasyonlarını anlattığını belirterek, "her türlü tehditle yüzleşmeye hazır, vatandaşlarını savunmaya da kararlı olduklarını" ifade etti.

BİDEN TATİLİNİ YARIDA KESTİ

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi ile Orta Doğu'daki gelişmeleri yakından takip etmek amacıyla tatilini yarıda keserek başkent Washington'a dönmüştü.

Biden'in Beyaz Saray'da düzenlenen güvenlik zirvesi için kurmaylarını topladığı bildirilmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 163
  • Serhat 2 hafta önce Şikayet Et
    Her daim batıya karşı iranin yanında olmalıyız
    Cevapla
  • Skut 2 hafta önce Şikayet Et
    Sorun iranın batının yanında olması. İran müslümanlardan yana olsaydı ekimde başlayan katliam bir haftada biterdi. Abd israil iran işbirlikçiler bir oyun var hedef Türkiye!!!
    Cevapla
  • nuri 47 2 hafta önce Şikayet Et
    artık amerika ve israilin süpergüç diye bir şey kalmadı. iran onları rezil etti. bizim de 2009 de şehit edilen 9 sivil vatandaşımızın hesabını israil den sormalıyız. her bir vatandaşımız için israil e 9 iha ile saldırmalıyız.
    Cevapla
  • Angaralı 2 hafta önce Şikayet Et
    İran batının ajanı amaçları müslümanların güvenini kazanıp kuyularını kazmak benim görüşüm
    Cevapla
  • V63 2 hafta önce Şikayet Et
    İran, ABD ve İsrail'in Ortadoğudaki Truva atıdır.. Bu yaşanan saldırının başka hiçbir açıklaması olamaz..
    Cevapla
  • Cccan 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail'in generallere düzenlediği terör saldırısı ne olacak? Onu kınayan yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!