Ürdün'den savaş açıklaması: Bölgesel bir savaşın alanı olmayacağız

Ürdün Kralı 2. Abdullah, ülkesinin bölgesel bir savaşın alanı olmayacağını belirtti.

GİRİŞ 14.04.2024 21:46 GÜNCELLEME 14.04.2024 21:50
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral Abdullah, İran'ın İsrail'e saldırıları akabinde ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bölgedeki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, gerginliğin azaltılması ve Gazze'de ateşkes sağlanması için sarf edilen çabalar masaya yatırıldı. Liderler, bölgedeki gelişmeler karşısında koordinasyonun önemine vurgu yaptı.

İsrail'in bölgede çatışmanın eksenini genişletecek herhangi bir tırmanışına karşı uyarıda bulunan Kral Abdullah, ülkesinin bölgesel bir savaşın alanı olmayacağını bildirdi.

Kral Abdullah, tırmanışın durmasının ve bölgenin bunun olumsuz etkilerinden korunmasının yolunun Gazze'ye saldırıların sona ermesinden geçtiğini ifade etti.

Gazze'de sivillerin korunması çağrısında bulunan Abdullah, Gazze'ye insani yardımların yeterli düzeyde ve sürekli girişinin sağlanması gerektiğini belirtti.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu.

İsrail de İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran dün İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmış, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklamıştı.

İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 115
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    suyu ısınmış bu amerikalının Abbas yolcu
    Cevapla
  • muşlu memet 2 hafta önce Şikayet Et
    elinde sonunda çok büyük bir savaş olacak inşallah önce seni sonra sisiyi sonra iran ve israil yok olur
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Sen sus sahibin konuşsun bey.
    Cevapla
  • fikir 2 hafta önce Şikayet Et
    israil Gazzeye Ürdünün destekleri ile vuruyor. Ürdünden kalkan uçaklar Gazzeyi vuruyor. İsraile ses etmeyen ülke tamamen İsrailin güvenilğine yönelik olarak varlığını devam ettiriyor. Kral denilen adam katledilen müslümanları umursamıyor bile. Maalesef Ürdün İsrailin güvenliği için kurulmuş kukla ülkedir.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    sizin gibi komşu düşman başına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...