ABD'den Türkiye'ye teşekkür

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a, "Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimin azaltılması yönündeki çabaları dolayısıyla" teşekkür etti

GİRİŞ 15.04.2024 08:54 GÜNCELLEME 15.04.2024 10:11
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün ve İngiltere dışişleri bakanları ile İsrail-İran gerilimine ilişkin son durumu ele aldı ve ABD'nin bölgede tansiyonun artmasını istemediği mesajını verdi.

ABD'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Blinken'ın telefon görüşmelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Fidan'a, Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimin azaltılması yönündeki çabaları dolayısıyla teşekkür eden Blinken, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığının altını çizdi.

'YAKIN KOORDİNASYON HALİNDE OLACAĞIZ'

Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün ve İngiltere dışişleri bakanları ile yaptığı telefon görüşmelerinde de İsrail-İran geriliminde son durumu değerlendiren Blinken, mevkidaşlarına, "ABD'nin bölgede daha fazla gerginlik peşinde olmadığı" mesajını verdi.

ABD'nin İsrail'in güvenliği konusunda hassas olduğunu aktaran Blinken, bundan sonraki sürece ilişkin bölgedeki ülkelerle yakın koordinasyon halinde olacaklarını vurguladı.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 74
  • Gündüz 1 hafta önce Şikayet Et
    Arkadaş İran İsraili vuracak Türkiye hemen abd ye bilgi veriyor vurulacak diye bubne samimiyet ALLAH AŞKINA biri açıklayabilir mi?
    Cevapla
  • Turan 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail bu soykırımın bedelini ödemeli şimdi olmasa bile gelecekte İsrail'i yok edebilecek silahlar yapılmalıdır aksi takdirde Filistin yıllar içinde yok edilir
    Cevapla
  • Erbakan sevdalısı 2 hafta önce Şikayet Et
    Filistine yardım etmediğimiz içindir
    Cevapla
  • Muhittin 2 hafta önce Şikayet Et
    Çocuk lar ölmese savaş bitse herkes evine dönse ne kadar güzel olurdu selamlar sevgiler dilerim
    Cevapla
  • Yasar 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu ABD niye İsrail'e gerilimi düşür diye kulagina fisildamiyor. Hala niye Irak'ta parayla satmDiklari silLarin hem meccanen yanında egitimide bonus veriyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktü
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı