Ürdün Kralı'ndan, bölgede yaşananlarla ilgili uyarı!

Ürdün Kralı 2. Abdullah, bölgede yaşananların, gerilimi daha fazla tırmandırabileceğini ve güvenlik ile istikrarı tehdit edebileceğini belirtti.

Ürdün Kralı'ndan, bölgede yaşananlarla ilgili uyarı!
Ürdün Kralı'ndan, bölgede yaşananlarla ilgili uyarı!
GİRİŞ 15.04.2024 19:49 GÜNCELLEME 15.04.2024 19:49
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Ürdün Kraliyet Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile başkent Amman'da bir araya geldi.

Bölgesel gelişmelerin ele alındığı görüşmede Reşid ile 2. Abdullah, Gazze'ye yönelik saldırının derhal durdurulması için çabaların yoğunlaştırılmasının ve Filistin halkının tüm meşru haklarını garanti altına alacak ve çatışma döngüsünü sona erdirecek adil ve kapsamlı bir çözüm bulmak için çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

Liderler ayrıca, Yahudi yerleşimcilerin, Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerini ve Kudüs'te kutsal mekanlara yönelik ihlalleri reddettiklerini dile getirdi.

Ürdün Kralı görüşmede, yaşananların, gerilimi daha fazla tırmandırabileceği ve güvenlik ile istikrarı tehdit edebileceğini dile getirdi.

Kral 2. Abdullah, Gazze'deki sivillerin korunması ve insani yardımların iki katına çıkarılarak mümkün olan her yolla ulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Ürdün Kralı ayrıca, Irak'ın bölgedeki kilit rolünün önemini ve Ürdün ile Irak'ın güvenliğinin ayrılmaz bir bütün olduğunu vurguladı.

Irak Cumhurbaşkanı ise iki ülke arasında siyasi, güvenlik, ticaret, ekonomi, enerji, çevre ve turizm alanlarında işbirliği ve ortak koordinasyonun pekiştirilmesinin gerekliliğine işaret etti.

Irak'ın istikrar ve güvenliğinin, bölgenin istikrar ve güvenliğinin bir parçası olduğunu belirten Reşid, terörle mücadelede ülkesine verdiği destekten ötürü Ürdün'e teşekkür etti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 67
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    abd nin kralı...
    Cevapla
  • eyyüp 2 hafta önce Şikayet Et
    Dedesi ingiliz Ürdünü satınca kaçar gider gidenler genellik le ingilize kaçıp yerleşiyor
    Cevapla
  • Erpınar 2 hafta önce Şikayet Et
    Yahudi piyonu kral.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu Ürdün kralı ismine kurban olsun siyonist küresel şeytanların tam blr uydusu..
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    İngilizlere benziyor. halk bunu indirir.
    Cevapla
  • Engin M. Özertan 2 hafta önce Şikayet Et
    Hayret, Kral Abdullah diye biri varmış. Yanı başında ve '67 anlaşması ile sorumluluğu ( Doğu Kudüs) sana verilen Filistin topraklarında binler ölüyor, Milyonlar yerlerinden sürülüyor. TIK yok. Şimdi konuşmuş.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!