Kral 2. Abdullah'tan Ortadoğu uyarısı!

Ürdün Kralı 2. Abdullah, bölgede yaşananların, gerilimi daha fazla tırmandırabileceğini ve güvenlik ile istikrarı tehdit edebileceğini belirtti.

Kral 2. Abdullah'tan Ortadoğu uyarısı!
Kral 2. Abdullah'tan Ortadoğu uyarısı!
GİRİŞ 15.04.2024 19:32 GÜNCELLEME 15.04.2024 19:35

Ürdün Kraliyet Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile başkent Amman'da bir araya geldi.

KUDÜS'TE KUTSAL MEKANLARA YÖNELİK İHLALLERİ REDDETTİKLERİNİ BELİRTTİ

Bölgesel gelişmelerin ele alındığı görüşmede Reşid ile 2. Abdullah, Gazze'ye yönelik saldırının derhal durdurulması için çabaların yoğunlaştırılmasının ve Filistin halkının tüm meşru haklarını garanti altına alacak ve çatışma döngüsünü sona erdirecek adil ve kapsamlı bir çözüm bulmak için çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

Liderler ayrıca, Yahudi yerleşimcilerin, Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerini ve Kudüs'te kutsal mekanlara yönelik ihlalleri reddettiklerini belirtti.

ÜRDÜN KRALI'NDAN GÜVENLİK VE İSTİKRAR UYARISI

Ürdün Kralı görüşmede, yaşananların, gerilimi daha fazla tırmandırabileceği ve güvenlik ile istikrarı tehdit edebileceğini vurguladı.

Kral 2. Abdullah, Gazze'deki sivillerin korunması ve insani yardımların iki katına çıkarılarak mümkün olan her yolla ulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Ürdün Kralı ayrıca, Irak'ın bölgedeki kilit rolünün önemini ve Ürdün ile Irak'ın güvenliğinin ayrılmaz bir bütün olduğunu söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı ise iki ülke arasında siyasi, güvenlik, ticaret, ekonomi, enerji, çevre ve turizm alanlarında işbirliği ve ortak koordinasyonun pekiştirilmesinin gerekliliğine işaret etti.

Irak'ın istikrar ve güvenliğinin, bölgenin istikrar ve güvenliğinin bir parçası olduğunu belirten Reşid, terörle mücadelede ülkesine verdiği destekten ötürü Ürdün'e teşekkür etti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Stopaj oranları yenilendi! Resmi Gazete'de yayımlandı
Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti