Irak Başbakanı Sudani, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, ABD’ye yaptığı ziyaret çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.

Irak Başbakanı Sudani, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü
Irak Başbakanı Sudani, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü
GİRİŞ 15.04.2024 20:35 GÜNCELLEME 15.04.2024 22:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, dün geldiği ABD’de temaslarına başladı.

Irak Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Sudani’nin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldiği aktarılarak, görüşmede iki ülke arasında uzun vadeli ortak ilişkilerin temellerinin atılması, Stratejik Çerçeve Anlaşması ile Yüksek Ortak Koordinasyon Komitesi’nin etkinleştirilmesine yönelik çalışmaların ele alındığı belirtildi.

Başbakan Sudani, görüşmede iki ülke arasındaki Stratejik Çerçeve Anlaşması’nın iki ülke arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek için yol haritası niteliği taşıdığını vurguladı. Sivilleri hedef alan Gazze’deki İsrail saldırısına karşı Irak’ın tutumunu yineleyen Sudani, sivilleri korumaya yönelik ortak hukuki ve ahlaki sorumluluğun yerine getirilmesi, çatışmanın yayılması ve can kaybının artmasını önlemeyi amaçlayan çabaların desteklenmesinin önemine dikkat çekti.

BLİNKEN’DAN IRAK’A DESTEK MESAJI

Ülkesinin bölgesel ve uluslararası istikrarın sağlanması için güçlü bir Irak’ı desteklediğini dile getiren Blinken ise, demokratik bir Irak'ın varlığını ve Irak'ın komşu ülkelerle ilişkilerini geliştirmeye yönelik adımlarını desteklediğini vurguladı. ABD’nin Irak'ın kalkınma ve reform adımlarını, doğal gaz yatırımı, enerji sektörü ve altyapının gelişimini desteklediğini belirten Blinken, ziyaretin iki ülke arasında daha fazla iş birliğine yol açmasını umduğunu ifade etti.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Faruk esen 2 hafta önce Şikayet Et
    alçak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?