İsrail'in tutukladığı 12 yaşındaki çocuk yaşadıklarını anlattı

İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi'nde kardeşlerine yiyecek aramak için dışarı çıktığında İsrail askerlerince vurulan ve yaklaşık 2 ay boyunca alıkonan 12 yaşındaki Filistinli yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.

GİRİŞ 15.04.2024 22:02 GÜNCELLEME 15.04.2024 22:15
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi'nde İsrail askerleri tarafından Han Yunus kentine düzenlenen kara saldırısı sırasında alıkonan bir grup Filistinli, bugün serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlar arasında İsrail güçlerince önce vurulan ve daha sonra yaklaşık 2 ay alıkonan 12 yaşındaki Gazzeli çocuk Nemir de yer aldı.

Refah kentindeki Ebu Yusuf Neccar Hastanesi'nde tedavi altına alınan Nemir, yaşadıklarını ve gördüğü kötü muameleyi gözyaşları içinde anlattı.

Nemir, kardeşlerine yiyecek bulmak için dışarı çıktığında İsrail askerlerince vurulduğunu daha sonra da alıkonduğunu belirtti.

"AYAKKABISIYLA KARNIMI DA EZDİ, CANIM ÇOK YANDI"

Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğulan Nemir, alıkonulduğu gün, kendisini götüren askerin ayakkabısıyla başına bastığını söyleyerek "Canım çok yandı. Dayanamadığımı söyledim onlara. Ama ayakkabısıyla karnımı da ezdi." ifadelerini kullandı.

Filistinli çocuk, İsrail ordusundan gördüğü muameleyi "Aldılar beni. Daha sonra soruşturmaya aldılar. Sonrasında beni uyuşturdular." sözleriyle anlattı.

"TAM 7 GÜN SONRA UYANDIM"

Nemir, yaralı olduğunda ordu tarafından hastaneye kaldırıldığını, iki gün hastane yatağına bağlı tutulduğunu söyleyerek, "Bana iğne yaptırdılar. Gün boyu uyuttular. Tam 7 gün sonra uyandım. Sonra beni ameliyata götürdüler." diye konuştu.

İsrail ordusunun kendisine yaşattıklarından bahseden Nemir, karnındaki, sırtındaki ve ayaklarındaki yara izlerini göstererek, 5 mermiyle vurulduğunu, bacağındaki tendon ve atardamarların ağır hasar aldığını söyledi.

"BEN ÇOCUĞUM, BENİM SUÇUM NEYDİ?"

Nemir, vücudundaki yara izlerini göstererek "Ben çocuğum. Benim suçum neydi?" diyerek yaşadığı kötü muameleye isyan etti.

Alıkonduğu hapishanede kaldığı süreç boyunca sürekli kardeşlerinin yiyecek bulup bulamadığını düşündüğünü söyleyen Nemir, "Hapishanedeyken sürekli kardeşlerimi düşündüm. Kız kardeşim bir şey yedimi mi? Birisi ona yiyecek getirdi mi?" dedi.

İSRAİL, GAZZE'DE ALİKOYDUĞU 150 FİLİSTİNLİYİ SERBEST BIRAKTI

İsrail ordusu 27 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne başlattığı karadan işgal sürecinde alıkoyduğu 150 Filistinliyi serbest bırakmıştı.

Söz konusu Filistinlilerin tahliyesi Gazze Şeridi'nin doğusundaki Kerem Ebu Salim (Şalom) Sınır Kapısı'ndan yapılmıştı.

İsrail'in serbest bıraktığı Filistinliler arasında yaralı olan 7 kişi ise tedavi için Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan Ebu Yusuf Neccar Hastanesi'ne nakledilmişti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 62
  • Halil T. 2 hafta önce Şikayet Et
    Sizi gargat ağacıda kurtaramayacak. Ne yapsanız boş. boş.
    Cevapla
  • cabbar 2 hafta önce Şikayet Et
    Ha PKK ha İsrail güçleri savunmasız kadın çocuk ve masumlara zulüm eder öldürür Pkk israil gibi yapıp köy basmadı mı çoluk çocuk kadın yaşlı demeden katletmedimi akıl hocaları kim ABD VE AB deyilmi
    Cevapla
  • Ben de haklıyım 2 hafta önce Şikayet Et
    Kahrolası, lanetli millet. Aşağılık yaratıklar. Köpekler bunlardan 10 kat daha değerli ve erdemlidir.
    Cevapla
  • Ahmed 2 hafta önce Şikayet Et
    Senin suçun yok çocuk suç bizde.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    allahim İsraili amerikanın kahripefisan etsin insallHh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzsüzlüğün bu kadarı: DEM Parti'den skandal çağrı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek