Paşinyan'ın 1915 açıklaması Ermenistan'ı karıştırdı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 1915 olayları için Ermenistan'da kullanılan "soykırım" yerine "Büyük Felaket (Meds Yeghern)" ve "kırım" sözcüklerini kullandı. Paşinyan, kısa sürede muhalif çevrelerden tepki aldı.

GİRİŞ 16.04.2024 08:26 GÜNCELLEME 16.04.2024 13:28
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, iktidardaki partisi Sivil Sözleşme'nin siyaset okulu için hazırlanan "Ermenistan Cumhuriyeti'nin Sosyal Psikolojisi" konulu hitabını, kişisel Facebook sayfasında yayımladı.

17. yüzyılın başında İran Şahı Abbas tarafından Ermenilerin İran'a göç ettirilmesinin halkın sosyal psikolojisi üzerinde derin etkileri olduğunu savunan Paşinyan, 1915 olaylarına değindi.

Paşinyan, 1915 olayları için Ermenistan'da kullanılan "soykırım" yerine "Büyük Felaket (Meds Yeghern)" ve "kırım" sözcüklerini kullandı.

Kısa sürede muhalif çevrelerden tepki alan Paşinyan'ın sözleri ülkede gündem oldu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 21
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ne oldu paşinyan
    Cevapla
  • ilker 1 hafta önce Şikayet Et
    bu adamla anlaşırız. aykırı realist bir adam.
    Cevapla
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    doğruları söylemeye karar vermiş.
    Cevapla
  • Poydoros 1 hafta önce Şikayet Et
    Paşinyan; akıllı adamsın Batı'nın piyonlugunu yapma. Ermenistanin varlığı Türkiye ve Azerbaycan'ın insafina bağlı. Ermeni diasporasını ülkeden kov. Çünkü sizi onlar yok edecek .
    Cevapla
  • GERÇEK 1 hafta önce Şikayet Et
    Gerçekleri görmeye başlayacaklar ama zaman alacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek