Üst düzey Hizbullah sorumlularına suikast

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde üç Hizbullah'ın sorumlusunu "suikast saldırısıyla öldürdüğünü" açıkladı. Hizbullah da Baz, Şahhuri ile Fadlallah'ın Lübnan'ın güneyinde öldürüldüğünü doğruladı.

GİRİŞ 17.04.2024 08:57 GÜNCELLEME 17.04.2024 12:53
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye vilayetine bağlı Bint el-Cubeyl'de Hizbullah'ın askeri kanadı Rıdvan Gücü'nün kıyı kesimindeki füze saldırılarından sorumlu biriminin sorumlusu Muhammed Hüseyin Mustafa Şahhuri'nin İHA ile düzenlenen saldırıda öldürüldüğü duyuruldu. Açıklamada, Şahhuri'nin, Lübnan'dan İsrail'e yönelik düzenlenen çok sayıda füze saldırısının planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu ifade edildi. Ayrıca, Hizbullah'ın füze saldırılarından görev aldığı iddia edilen Mahmud İbrahim Fadlallah ve İsmail Yusuf Baz'ın da öldürüldüğü aktarıldı.

HİZBULLAH DOĞRULADI

Hizbullah'tan yapılan açıklamada da 3 ismin Lübnan'ın güneyinde öldürüldüğü doğrulandı. Böylece, İsrail ordusu ile 8 Ekim 2023'ten beri sınır hattında yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 277'ye yükseldi.

KAYNAK: HABER7, AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 22
  • Gurbet 1 hafta önce Şikayet Et
    Üzülmedim sevindim Müslüman katili bunlar İslam'dan uzaktan yakından ilgisi yok Müslüman görünümlü kafirler içimizdeki düşman bunlar. Suriye'de katlettikleri Mazlumları sayısı milyonu buldu
    Cevapla
  • ali 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne o suriyede ki siyonist projenin adamları senin yakının mıydı? Yürü git işine
    Cevapla
  • Okur 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu hizbusseytan militanlarini başka bir hizbusseytan öldürmüş benim için farketmez bunlar Suriye'de Sünni muslumankari dograyan katillerdir.
    Cevapla
  • Amin 1 hafta önce Şikayet Et
    ALLAH bütün kafir katil müşrik münafık fasık zalim zorba bozguncu fitne fesat insanları Kahretsin...
    Cevapla
  • Artık 1 hafta önce Şikayet Et
    Her terör örgütünü İsrail ve ABD kurduğu için dünyaya mesaj vermek istediğinde eli ile koymuş gibi,gidip,vurup öldürüyor. Bu İran,Hizbullah ve avaneleri de hâlâ propaganda yapıyor. Aloooo! Atı alan Üsküdar'ı geçti. Olan mazlumlara (Gazze, Suriye, ırak, bilimum Müslümanlara ) oluyor. Tabi İngilizler de uyumuyor bu arada.
    Cevapla
  • Savaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Haması yalnız birakmayacaktiniz öyle uzaktan aşk olmuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim